Előzd meg a mobilkatasztrófát!

2020.01.17.

Mi az a tárgy, ami nélkül ki sem lépsz a lakásból, sőt, otthon is szinte állandóan a kezed ügyében van? Csak nem az okostelefonod?

Nyugodtan bevallhatod magadnak, hogy legszívesebben egy lépést sem tennél nélküle. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy ezzel milyen veszélyeknek teszed ki nap mint nap?

 

Egy kis történelem

 

A mobiltelefonok megjelenésének hajnalán a készülékek még teljesen mások voltak. Féltégla méretű és súlyú robosztus darabok, apró kijelzővel, minimális tudással. Hogy mi történt, ha a gondatlan tulajdonosa véletlenül leejtette? Nos, valószínűleg előbb repedt meg a padló, mint hogy a készüléknek bármi baja esett volna. Ezek a mai szóval nevezve “butatelefonok” egy valamiben biztosan felülmúlták mai társaikat: sokkal jobban bírták a fizikai behatásokat.

 

Ahogy teltek az évek, a mobilos iparág robbanásszerű fejlődésnek indult. A készülékek először egyre kisebbek lettek, megjelentek az összecsukható, csúsztatható, forgatható modellek. Majd a kétezres évek vége felé felbukkantak az érintőkijelzők és az első okostelefonok. Ma már ott tartunk, hogy a készülékek lassan tablet méretűek, és az előlapok csak kijelzőből állnak.

 

Az előny egyben hátrány is

 

Valószínűleg te is találkoztál már azzal a mémmel, amikor egy telefonnal a kezében sétáló illető elesik, majd a reccsenést hallva felkiált: “- Remélem, hogy csak a térdem volt az, nem a mobilom!” Ez a kis vicc ugyan eltúlozza a valóságot, ám nagyon is létező problémára világít rá: ezek a szuper kijelzők nagyon könnyen törnek, a javításuk pedig egy vagyonba kerül.

 

Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a kijelzőt védő üveglap többnyire egybe van építve magával kijelzővel, így nem lehetséges csak a bepókhálósodott üveget cserélni, kompletten az egészet kell. Márpedig egy okostelefonnak a legdrágább alkatrésze pont a kijelző. Emiatt előfordulhat, hogy az adott készüléket egyszerűen már nem éri meg megjavíttatni. Létezik vajon más megoldás?

 

Helyezd a hangsúlyt a megelőzésre!

 

Használj üvegfóliát! Ez egy edzett üveglap, amit csak ráragasztasz a kijelzőre, és ha a telefonod leesik, a fólia fogja fel az ütést, alatta pedig a készülék sértetlen marad! Ezután csak eltávolítod a törött fóliát, és felraksz egy újat. Ugye, milyen egyszerű?

 

Ráadásul a Tok-Shop.hu-nál több mint 2500 kijelzővédő közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a neked leginkább megfelelőt! A webáruház az ország legnagyobb mobiltelefon kiegészítő kínálatával rendelkezik, így még számos más hasznos kelléket is beszerezhetsz tőlük!

 

A legtöbbet úgy tehetsz a telefonod kijelzőjének épségéért, ha igyekszel megvédeni a véletlen balesetektől. Persze nyilván nem tarthatod a mobilodat otthon hét lakat alatt, hiszen így pont a lényege veszne el.

 

Viszont ha előrelátó vagy, és nem várod meg, hogy megtörténjen a baj, akkor már nagyon sokat tettél azért, hogy okostelefonod még hosszú évekig hű társad legyen a mindennapokban!

 

(x)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!