Kirándulás, amit az egész család imád majd

2021.05.11.

Nem mindig könnyű a kicsikkel elindulni, de megéri.

Még mielőtt a hőség idén is beköszöntene, érdemes kimozdulni egy kicsit a zöldbe, és a nyári szünet elszabadulása előtt még összehozni egy kellemes családi kiruccanást.

 

A Mecsek és környéke ideális lehetőségeket kínál a kirándulni vágyóknak, akiknek nincs sok mindenre szüksége, csak a megfelelő outdoor felszerelésekre. Ez semmi különlegeset nem jelent, az egyszerű túrafelszerelés egy kényelmes sportcipő, túrabakancs legyen, amiben pár kilométer megtétele után sem fáj a lábunk, ha szükséges, tartsa kellően a bokát. A hátizsákok, táskák ne legyenek feleslegesen megtömve, de a kulacs, termosz, palack legyen tele, vigyünk magunkkal elég innivalót, és legyen nálunk valami harapnivaló is. Ez a gyerekek miatt külön fontos, nekik csomagolhatunk még rágcsálnivalót, na és persze az elengedhetetlen tartalék pulóvert.

 

Ne felejtsük otthon a sebtapaszt sem, bár remélhetőleg erre nem lesz szükség, jobb felkészülni a kellemetlenségre. Napsütéses időben ne feledkezzünk meg a naptej használatáról sem, ami nem úri huncutság, hanem nagyon fontos, hiszen az erdőben is könnyen leéghetünk. Ha kicsit több időre megyünk, akár néhány napra, akkor a kemping kellékek nélkül el se induljunk, de persze egy szabadtéri piknikkel egybekötött kirándulás során is jól jön majd a piknik pokróc, és a kullancs riasztó karkötő is.

 

A Lombkorona-tanösvény a felnőtteknek is izgalmas újdonságokkal szolgálhat, ha esetleg még nem jártak olyan úton, ami a fák lombjában lett kialakítva. Persze nem kell ilyen messzire menni, akár Pécs városán belül is találunk kirándulásra alkalmas terepet, ha például Tettyét választjuk.

Mérlegeljük, hogy a gyerekek mennyit bírnak, és persze ismerjük a saját tűrőképességünk határait is, hogy a kellemes kirándulás ne forduljon át szenvedésbe. A kisebbeknek válasszunk könnyebb terepet, ahol nekünk sem okoz gondot, ha esetleg elfáradnak, és majd vinnünk kell őket. A nagyobbaknak az aktivitásától függően választhatunk nagyobb szintemelkedéseket, meredekebb útvonalakat is, ahol a 2-3 kilométeres távolságot már hosszabbra is nyújthatjuk.

 

Írásunk az inSPORTline webáruház közreműködésével készült.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!