Mitől és hogyan lesz felejthetetlen egy rendezvény?

2019.06.18.

A rendezvények megszervezése nagy fejfájást okozhat, ha az ember nem tudja, mit hogyan érdemes megszervezni.

Ne aggódj, ezt a cikket elolvasva közelebb fogsz kerülni a megoldáshoz! Kivezetünk a bizonytalanság mocsarából, eláruljuk, mitől király egy esemény, hogyan lehet bármiféle rendezvény felejthetetlen élmény!

 

Először azonban tisztázzuk, milyen rendezvénytípusok vannak!

Ha kategorizálni kell a rendezvényeket, két halmazt tudunk létrehozni: a céges és a magánrendezvények kupacát. A két típusnak azonban van egy közös része: azok a dolgok, amik tökéletes élménnyé tesznek egy rendezvényt: a helyszín és azok a dolgok, amik biztosítják a felejthetetlen időtöltést és jó kedvet.

 

A céges rendezvények

Mik tartoznak ebbe a kategóriába? Partnertalálkozó, csapatépítő tréning, konferencia, szeminárium, családi nap, kiállítás. Az ilyen események szervezésekor minden apró részletnek hatalmas jelentősége van, hiszen ezzel mélyítheted el a kapcsolatot az adott ügyfelekkel, ezzel szerezhetsz új ismeretséget. Ilyenkor a központban az áll, hogy a meghívottak exkluzív élmény részesei lehessenek.

A hivatalosabb eseményeket, mint a partnertalálkozók, a tréningek és a szemináriumok érdemes elegáns környezetbe szervezni. A jó zene és a finom falatok elengedhetetlenek, hiszen a sok üzleti megbeszélés után jól esik mindenkinek némi kikapcsolódás.

Ha kötetlenebb eseményt akarunk szervezni, akkor érdemes egy hatalmas tágas térrel rendelkező helyszínt keresni, például egy kertet. Míg a hivatalos eseményekkor inkább a lágy pasztell színek dominálnak a dekorációban, addig egy ilyen esemény alkalmával érdemes élénk, vidám színeket használni. Néhány hatalmas héliumos lufi nem csupán a gyerkőcöknek fog tetszeni, de szüleikből is előcsalogatja majd fiatalkori önmagukat, ezzel garantálva a megérkezéskor is már a jó hangulatot.

Egy akadálypálya, arcfestés, kreatív sarok mind hozzájárulhatnak a tökéletes élményhez, hiszen a szülők csak akkor tudnak az üzleti dolgokra figyelni, ha gyermekük nem lóg folyton a nyakukon.

 

A magánrendezvények

Mi számít magánrendezvények? Névnapok és szülinapok, keresztelők, legény- és leánybúcsúk, gyerekzsúrok, gyereknapok, családi és baráti összejövetelek, és persze az esküvők, na meg azok évfordulóinak megünneplése.

Az ilyen események megszervezésekor is több dologra is oda kell figyelni, néha többre is, mint egy céges buli esetében. Hogy miért? A magán banzájokra hivatalos általában a család apraja-nagyja, nem csupán felnőttek, de idősek és kisgyeremekek is tiszteletüket teszik ilyenkor, az pedig nyilván a legfontosabb, hogy mindenki ugyanolyan jól érezhesse magát.

Legyen szó akár céges, akár magánrendezvényről, a szervezés súlyától pillanatok alatt megszabadulhatsz, ha profi segítséget kérsz. Velük a szervezés minden nyűgjétől megszabadulhatsz, így neked csak az elvárásokat kell összeírni, majd hagyni, hogy a csapat használja a varázslatát, és megvalósítson mindent.

 

(x)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!