Változások a Vasasnál, kölcsönadás a DVTK-nál, távozók a Kecskemétnél, erősített a Pécs és a Tiszakécske

2022.01.25.

Fél évig kölcsönben a PMFC-t erősíti Zsemlye Balázs. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendéke az őszi szezonban 15 alkalommal lépett pályára az első csapatban.

 

 

A VASAS BEJELENTÉSE:

 

"Szalai József a 2021-es téli átigazolási időszak alatt érkezett a Vasas Kubala Akadémiára, tavasszal az U19-es - kiemelt bajnokságban ezüstérmes helyen végző - csapatnak is tagja volt. A 194 cm magas támadó korábban Kecskeméten futballozott, már 17 évesen a felnőtt keret tagja volt, abban a szezonban 19 alkalommal lépett pályára a KTE első csapatában. Játékosunk tavasszal rendszeresen a felnőttekkel edzett, a felkészülési mérkőzéseken folyamatosan lehetőséget kapott, a BVSC elleni sikerből két góllal vette ki a részét, bajnoki mérkőzésen pedig a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában, a Győr elleni győzelemmel debütált. Klubunk 2021 július végén profi szerződést írt alá az akkor 18 esztendős tehetséges fiatallal, akit a több játéklehetőség és folyamatos fejlődése érdekében kölcsönadtunk a másodosztály újoncának, a Kecskeméti TE együttesének. Szalai József a 2021/22-es bajnoki évadban 11 alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen. A Merkantil Bank Ligában 4 meccsen volt kezdő és 5 találkozón csereként szállt be, a III. KER. TVE elleni győzelmük során gólt is szerzett. A MOL Magyar Kupa mindkét mérkőzésén szerepelt, a kupasorozat során összesen négyszer talált be az ellenfelek kapujába, melyek közül a DVSC-nek lőtt gól kiemelendő, hiszen a KTE 2-1-re legyőzte, s ezzel kiejtette a kupából a Debrecent. Szalai József kölcsönszereplése eredetileg 2022. június 30-ig szólt, de a fiatal támadó visszatért Angyalföldre és csapatunkkal folytatja a munkát.

 

Ujvárosi Ádám 2020 januárjában érkezett Angyalföldre. Az utánpótlás-válogatott belső védő egy év alatt 7 bajnoki találkozón és két kupamérkőzésen szerepelt keretben, de csak egy alkalommal, a Dorogi FC elleni találkozó 90. percében lépett pályára. Ádámot 2021 telén a Szentlőrinc együttesének adtuk kölcsön, hogy további fejlődése érdekében tétmérkőzéseken is bizonyíthasson. A labdarúgó az azóta eltelt időszakban 22 alkalommal lépett pályára NB II-es bajnoki mérkőzésen, melyből 16 meccsen kezdőként számított rá a szakmai stáb, 6 találkozón csereként szállt be. Ádám Szentlőrincről távozik, azonban nem tér vissza Angyalföldre. Játékosunk pályafutását - 2023. január 15-ig szóló kölcsönszerződéssel - a DEAC együttesénél folytatja, ahonnan a labdarúgó klubunkhoz visszahívható.

 

Ihrig-Farkas Sebestyén, a másodosztályú Budafoki MTE labdarúgója próbajátékon vesz részt csapatunknál. Amint döntés születik a támadóval kapcsolatban, tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat.

 

Sérüléssel és betegséggel kapcsolatos cikkünk a DVTK elleni bajnoki mérkőzés előtt fog megjelenni, de szurkolóink megnyugtatására elmondhatjuk, hogy csapatunkban jelenleg nincs koronavírus-fertőzés."

 

 

A KECSKEMÉT KÖZLEMÉNYE:

 

"A KTE HUFBAU keretében három változás is történt a bajnoki rajt előtt, mindhárom esetben távozókról tudtunk ezúttal beszámolni. Szalai Józsefet visszarendelte klubja, Madarász Bencével közös megegyezéssel bontottunk szerződést, míg Hatvani Dániel felnőtt tapasztalatot gyűjthet.

 

A saját nevelésű Szalai József nyáron kölcsönben tért hozzánk vissza a Vasastól, akkor a megállapodás értelmében a teljes szezonra. A két klub egyezségében azonban szerepelt a kölcsönszerződések során megszokott passzus, miszerint a Vasas a téli átigazolási időszakban élhet a visszahívás jogával. Ezt az angyalföldiek meg is tették, így játékosunknak távoznia kell. A 19 esztendős csatár ősszel kilenc bajnoki meccsen egy gólt lőtt, míg a kupában háromszor a Felsőzsolca, egyszer a DVSC kapuját vette be.

 

A védelem jobb oldalán bevethető Madarász Bence nyáron Iváncsáról igazolt hozzánk, és bár a szezon elején még a kezdőcsapatban kapott helyet, az ősz második felére kiszorult, kevés játékperc jutott neki. Tóth Dávid érkezése után tovább bővült a jobb oldalon bevethető játékosok száma, így a Madarász Bencével közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

 

A 18 esztendős Hatvani Dániel már második éve tartozik a KTE HUFBAU felnőtt keretéhez, a tavalyi szezonban egy MOL Magyar Kupa meccsen mutatkozott be a Kisvárda ellen. Saját nevelésű középpályásunk tavasszal a Szegedi VSE színeiben gyűjthetett további felnőtt rutint, majd nyártól Szabó István és a szakmai stáb számított rá. Hatvani két alkalommal a másodosztályban is pályára léphetett, most azonban további fejlődése érdekében, a játékossal közösen döntve újabb felnőtt kihívás várhat rá az NBIII-as FC Dabas színeiben. 2003-as születésű játékosként jövőre még a „fiatalszabálynak” is megfelel játékosunk, így természetesen nem szakad el tőlünk, részben továbbra is Kecskeméten készülhet majd, a nyári felkészülést pedig újra itt kezdheti meg."

 

A PÉCS BEJELENTÉSE:

 

"Nikitscher Tamás a PMFC-ben folytatja

 

A középpálya több posztján is bevethető fiatal játékos NB II-es labdarúgócsapatunk első téli érkezője.

 

A 22 éves, 190 centiméter magas játékos 1999. november 3-án született Zalaegerszegen, gyermekként a ZTE-ben kezdett el futballozni, majd 17 esztendős korától a DVSC utánpótlás-csapataiban pallérozódott, ahol végigjárta a korosztályos ranglétrát, a második számú csapatban pedig csapatkapitánynak is megválasztották a társak. A kis Lokiban meghatározó szerepet vállalt a megyei bajnokság megnyerésében, ezáltal az NB III-ba való feljutásban is.

 

A 2020/21-es idényben a másodosztályban akkor újoncnak számító DEAC alakulatához került. Az Egyetemisták színeibe 23 NB II-es találkozón játszott és 1 gólt szerzett, ami ráadásul három pontot érő találat volt a Soroksár elleni összecsapáson. A tavaly őszi idény során a harmadosztályban eredményesen szereplő Makó FC-t erősítette. A fiatal középpályás pályafutását klubunknál folytatja, első téli igazolásunk ennek kapcsán nyilatkozott honlapunknak:

 

”A PMFC magasabb szintet képvisel, a játék pedig gyorsabb gondolkodást követel meg a pályán. A fizikális felépítésem, valamint, hogy középpályán 6-os és 8-as pozícióban is bevethető vagyok, a csapat előnyére válhat. Szeretnék gólokkal, gólpasszokkal, vagy akár jó játékkal segíteni, hiszen közös célunk, hogy tavasszal minél több győzelmet szerezzünk. Nagyon befogadó közegbe kerültem, pozitív vagyok a jövővel kapcsolatban” – mondta új igazolásunk, Nikitscher Tamás."

 

Névjegy: Nikitscher Tamás

Születésnap: 1999.11.03.

Születési hely: Zalaegerszeg

Poszt: középpályás

Mezszám: 44

Nemzetiség: Magyar

Magasság: 190 cm

Testsúly: 86 kg

Előző klubja: Makó FC

 

A TISZAKÉCSKE INTERJÚJA:

 

Marsa Levente (24) szervező középpályásként és csatárként is bevethető labdarúgó. A Kecskeméti TE csapatától érkezett Tiszakécskére.

 

Hol futballoztál eddig pályafutásod során?

 

Kecskeméten nevelkedtem. Azt követően Kiskunfélegyházán játszottam, majd a Dabas-Gyón FC és az FC Dabas következett. Ezt követően tértem vissza újra Kecskemétre.

 

Milyen pozícióban játszol?

 

Támadó középpályásként, szervezőként és csatárként is szívesen játszom.

 

Mennyi időre szerződtél Tiszakécskére?

 

Fél éves szerződést kötöttem a Tiszakécskei LC-vel, ez teljesítménytől függően plusz egy évvel meghosszabbítható, közös megegyezéssel.

 

Játszottál az őszi Tiszakécske-Kecskemét bajnokin, hogyan emlékszel vissza arra meccsre?

 

Az biztos, hogy emlékezetes összecsapás volt, hiszen ritka az olyan, hogy két büntető is kimarad és két kiállítás is történt.

 

Várod már a tavaszi ,,visszavágót”?

 

Nem emelnék ki egyetlen mérkőzést sem. Inkább azt mondanám, hogy az összes tavaszi bajnokit várom, hogy minél több pontot gyűjtsön a csapat.

 

Mennyire ismered a tiszakécskei labdarúgás eddigi történetét?

 

Úgy gondolom, hogy jól ismerem. A régi NB I-es időket és az új éra történéseit illetően is képben vagyok. Kecskemétiként ez természetes.

 

Hogyan jött a tiszakécskei megkeresés?

 

Visinka Ede vezetőedző megkeresett. Mi már korábban ismertük egymást a kecskeméti utánpótlásból.

 

Mire lehet képes a kécskei csapat tavasszal?

 

Bízom benne, hogy a gárda azt a teljesítményt nyújtja majd, amit az őszi szezon végén. A hozzáállással nem lesz baj. Megteszünk mindent a siker érdekében.

 

Hogyan fogadtak a keretünk tagjai?

 

Korábban még egyik labdarúgó sem volt csapattársam ebből a keretből, de nagyon jó a társaság. Könnyen ment a beilleszkedés, amit köszönök nekik!

 

Milyen volt az első edzőmérkőzés kécskei színekben?

 

Remélem, hogy az a győzelem lendületet ad majd a továbbiakra.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!