A csillogó retro korszak - Így fess át egy régi asztalt!

2021.06.17.

Annak idején a magasfényű, lakkozott bútorok nagy népszerűségnek örvendtek, szinte minden lakásban akadt egy-egy darab belőle. Mivel ma már nem feltétlenül számít korszerű, modern lakáskiegészítőnek, felmerül a kérdés, hogy aki a mai napig megőrizte, mégis mihez kezdjen vele. Nekünk van ötletünk.

Ne dobd ki, inkább újítsd fel

 

Ha elsőre azt gondolnád, hogy ez túl macerás feladat, és inkább bele sem kezdesz, mert sem időd, sem türelmed, akkor ezt gyorsan megcáfoljuk. A Birdo Shop webáruház munkatársaival végigvezettük az egész (egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább szórakoztató) folyamatot. Mindössze pár egyszerű dolog, krétafesték, ultramatt bútorlakk és persze La Pajarita rövid sörtéjű ecset szükséges hozzá. Mielőtt azonban bármi másba belekezdenénk, az első lépés minden esetben a bútor alapos megtisztítása az esetleges szennyeződésektől, mint a por vagy a zsír.

 

A renoválás akár egy új hobbi is lehet, amit imádni fogsz

 

Száradás után a már tiszta asztalt csiszolópapírral finoman csiszoljuk át, majd következhet az alapozás La Pajarita ultramatt lakkal, vékony rétegben. A matt alapozás már ekkor jelentősen lecsökkenti a bútor fényességét, azonban itt még koránt sincs vége a folyamatnak. Egy újabb “éppenhogycsak” csiszolás és tisztítás után végre következik a festés, a kiválasztott szürkés-grafitos árnyalatú krétafestékkel. A tökéletesebb fedés érdekében ezt kétszer vagy akár háromszor is megismételhetjük.

 

Majd egy kis extra vagányság: az asztal szélei La Pajarita arany metálfestéket kaptak. Izgalmas és mégis elegáns kombináció, ami mellett egyszerűen nem lehet majd szó nélkül elmenni.

 

Régi, de mégis új

 

Az utolsó lépés a Birdo Shopnál kapható ultramatt lakk használata, ezúttal viszont lezárásképpen. Szinte sajnálod, hogy már kész is vagy, igaz? Ha meghoztuk a kedved, és éppen akad otthon olyan bútordarabod, aminek eddig nem voltál biztos a sorsában, akár ne várj tovább, mindenképpen ugorj neki.

 

A Birdo Shop webáruházban minden olyan, Spanyolországból származó prémium terméket megtalálsz bútorfelújításhoz vagy dekoráláshoz, amire szükséged lehet. Segítségükkel kidobásra ítélt bútorokat, tárgyakat tudsz felújítani kevés ráfordítással és akár szaktudás nélkül is. Ehhez egyáltalán nem kell asztalosnak vagy festőnek lenned.


 

Mentsd meg régi bútoraid, emlékeid, adj nekik új életet – ne dobd ki őket, inkább ragadj ecsetet! Így nemcsak időt és pénzt spórolhatsz meg, hanem tartalmas hobbid lehet és másokat is megajándékozhatsz a felújított bútorokkal, kidobás helyett pedig újrahasznosítasz. Jó a Földnek, jó a lelkednek (és természetesen a pénztárcádnak is). Már csak a tökéletes helyet kell megtalálnod, ahova a lakás új dísze kerül majd.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!