A Dorog 2–1-re nyert a Pécsi MFC ellen

A Dorog kétszer is kihasználta a pécsi pályán álló pocsolyákat

2021.11.29.

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a Pécsi MFC a Dorogot fogadta. A vendégeknek kétszer is sikerült kihasználniuk, hogy a pályán tócsákban álló víz miatt a labda olykor meglepően viselkedett, így 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

 

 

LABDARÚGÓ NB II

 

18. FORDULÓ

 

PÉCSI MFC–DOROGI FC 1–2 (0–1)

Pécs, PMFC Stadion, 250 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence Péter, Baghy Csaba)

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Dávid Z., Preklet, Marques-Airosa (Molnár Cs., 79.) – Kónya, Adamcsek, Tölgyesi, Kövesdi (Károly B., 62.) – Bíró B. (Szabó Z., 74.), Tihanyi. Vezetőedző: Vas László

Dorog: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. – Lőrincz A. – Oldal (Barna G., 88.), Szerencsi (Nagyházi, 76.), Hajdú R. (Pohner, 68.), Szedlár (Zabari, 88.) – Szabó L. (Girsik, 76.). Vezetőedző: Fenyvesi László

Gólszerző: Károly B. (89.), ill. Szabó L. (23.), Oldal (70.)

MESTERMÉRLEG

Vas László: – A hozzáállásunkra nem lehetett panaszom, de gyakorlatilag egy teljes kezdő csapatot nélkülözök, és ezek a srácok egy héten belül már a harmadik meccsüket játszották. Ez a Dorog ellen csak ennyire volt elég.

Fenyvesi László: – Nagyon mély talajon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Nehezen jöttünk bele a találkozóba, de az első gólunk után is voltak lehetőségeink. A szépítés után meleg pillanatokat éltünk át.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Zsinórban harmadik meccsének indult neki úgy a PMFC, hogy már a tisztes helytállás is dicsérendő teljesítmény tőle, hiszen sérülés és betegség miatt már több mint egycsapatnyi játékos hiányzik a keretéből. Ennek ellenére a pályára lépők igyekeztek legalább az egy pontot otthon tartani. Az esős idő azonban nem kedvezett a pécsieknek, sőt, a Dorog már a 23. percben ki is használta, hogy a vizes pályán olykor meglepően viselkedik a labda. Dávid Zoltán túlzottan lelassuló passzára csapott le a felezővonal környékén Szabó Lukás, aki 38 méterről átemelte a kint álló Helesfayt. 0–1

 

A szünetet követően tovább próbálkozott a Pécs, s többször is közel járhatott volna a gólhoz, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A Dorog a 70. percben büntetett. Szedlár rohant el a bal oldalon, és bár centerezésébe Preklet bele tudott érni, a vízben megálló labdát Oldal összeszedte, és közelről a kapuba lőtte.

 

Persze, kétgólos hátrányban sem adta fel a Pécs, és bár a hajrában Károly Bálint révén szépített, a három pontot a Dorog vitte haza.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!