A kiállításon találtak együttműködő partnert további szolgáltatásaikhoz

Reflektorfényben a III. Pécsi Érték Kiállításon résztvevő helyi vállalkozások (1. rész)

2017.10.12.

Portré sorozatunkban célunk bemutatni a 2017-es III. Pécsi Érték Kiállításon részt vett lokális vállalkozókat, akik a kiállítás révén is nagyobb térhez juthattak hozzá. Sorozatunkban próbáljuk közelebb hozni az emberekhez ezeket a vállalkozókat és megismertetni velük a helyi értékeket!

A III. Pécsi Érték Kiállításon közel 30 helyi vállalkozó mutatkozott be a pécsieknek, amely nem csak a vállalkozóknak rendkívül fontos, hanem a pécsieknek is, akik ezáltal tudnak megismerni olyan helyi értékeket, amelyek a kézműves termékektől a környezetvédelemmel kapcsolatos szaktanácsadáson át egészen a szolgáltatások és főként termékek tömkelegét foglalja magába.

Elsőként A Hidro-Consulting Kft. ügyvezetőjével, Dittrich Ernővel beszélgettünk, aki vállalkozói tevékenysége mellett okleveles építőmérnök, valamint egyetemi adjunktus is.

Mikor alapították meg a vállalkozást, és milyen indíttatásból? Mi a céljuk? Milyen szolgáltatást nyújtanak?

– 2007-től Hidro Consulting Kft. névvel indítottam el vállalkozásomat, melyben vízépítés, mélyépítés és környezetvédelem területén végzek tervezést, szaktanácsadást és K+F tevékenységet. Víztisztítás területen teljes körű szolgáltatást végzünk, mely magába foglalja immár a forgalmazás, tervezés-kivitelezés-üzemfelügyelet teljes spektrumát. Egyedi fejlesztésű természetközeli szennyvíztisztítási technológiánkat országszerte alkalmazzák.

Házi szennyvíztisztító kisberendezés talajba süllyesztve

Az Érték Kiállításban való részvétel mennyiben segítheti elő a vállalkozás sikerességét, fellendítheti-e a vállalkozást?

– A kiállítás kiváló alkalmat adott a lakossági kapcsolatok kialakítására. Főként magán emberek érdeklődtek a házi szennyvíztisztítási megoldások iránt, de nagyobb beruházók figyelmét is felkeltették víztisztítási megoldásaink.

Gyökérzónás szennyvíztisztító

Ösztökélheti-e a lokális vállalkozókat, hogy akár együttműködjenek vagy ez a piaci verseny miatt lehetetlen?

– Az ökologikus gondolkodás túlmutat a mi tevékenységi körünkön, csak egy részét fedi le annak saját szakterületünk. A kiállítás alatt –nagy örömünkre – olyan partnercégekkel is sikerült megismerkednünk, melyekkel együttműködve további környezetbarát megoldásokat tudunk ajánlani érdeklődőinknek. Gondolok itt napelemek telepítésére, tájépítészetre, kertrendezésre.

Gyökérzónás szennyvíztisztító

Dittrich Ernő előadása a gyökérzónás szennyvíztisztításról



A Hidro-Consulting Kft. hivatalos oldalát IDE kattintva lehet megtekinteni!

Továbbra is tartsanak velünk portré sorozatunkban, hogy ezzel is hangsúlyt helyezzünk a lokális értékekre, érték közösségre!

pnl/lockkerdee

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!