A minisztériumok segítik a pályázókat a kohéziós források megszerzésében

2019.01.15.

Az Európai Unió kohéziós politikájával foglalkozó írásaink, videóriportjaink és podcast-beszélgetéseink során eddig leginkább sikeres pályázatokat mutattunk be. Most bemutatnánk, kormányzati szemszögből milyen a helyzet.

A Pécsi Tudományegyetem az egyik legsikeresebben pályázók közé tartozik, 2014-2020 között összesen 54 pályázaton mintegy 40 milliárd forintos uniós forráshoz jutott. Az ezeket a fejlesztéseket bemutató nyílt nap vendége volt László András, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri biztosa, aki megerősítette, a magyar felsőoktatás éppen az uniós támogatásoknak köszönhetően fejlődött annyira, hogy versenyképes Európában, sőt világszerte. Kiemelte, hogy az uniós források lehívásában a régióban Magyarország élen jár, de már most kemény tárgyalások kezdődtek a 2021-2027-es időszak támogatásairól.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.


Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!