A Pécsi Tudományegyetem alapítványa 213 milliárdot vár 2022 után

2021.10.07.

Jövőre 42 milliárd forintnyi forrás érkezhet a Pécsi Tudományegyetemre (PTE), míg az intézményt működtető alapítvány 2022 és 2026 között összesen több mint 213 milliárd forint finanszírozásban részesül – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A közleményben beszámoltak arról, hogy megszületett a Pécsi Tudományegyetem finanszírozására vonatkozó megállapodás.

Mint írták, a múlt héten az Országgyűlés elfogadta a felsőoktatási intézmények versenyképes működését elősegítő szabályokról szóló törvényt, amelynek felhatalmazása alapján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Bódis József, a PTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke aláírta a pécsi egyetem finanszírozását meghatározó keretmegállapodást és a 2022-2026-os időszakra vonatkozó közfeladat-finanszírozási szerződést. Ennek értelmében a 2020-ban az oktatási területre jutó 20,3 milliárd forint helyett 2022-ben 42 milliárd forintos forrás érkezhet a Pécsi Tudományegyetemre.

Közölték: a megállapodás értelmében a Pécsi Tudományegyetemet működtető alapítvány 2022 és 2026 között összesen több mint 213 milliárd forint finanszírozásban részesül. A tájékoztatás szerint a keretmegállapodásban, valamint a közfeladat-finanszírozási szerződésben szereplő teljesítménymutatók és normatív támogatási formák alapján megállapított finanszírozás az alapítványhoz érkezik, a forrás leosztása, a forrásbiztosítás elveinek meghatározása, az indikátorok teljesítésének ellenőrzése az alapítvány feladata lesz.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!