A Veolia Magyarország lett az év egyik legvonzóbb munkahelye

2022.05.03.

Kihirdették a világ legnagyobb márkakutatásának, a Randstad Employer Brand Research-nek a magyarországi eredményeit, amely szerint a hazai munkavállalók 2022-ben a Veolia Energia Magyarország Zrt.-t választották a legvonzóbb munkahelynek az energetika és közműszolgáltatás szektorban.

A vállalat több mint 30 éves szakmai tapasztalattal a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője, és több mint 3000 dolgozó számára biztosít stabil és hosszú távú munkalehetőséget.

 

Az idei évben is kiosztották a Randstad Award díjakat, amellyel a legnépszerűbb munkáltatókat ismerik el, a világ legnagyobb, 31 országában zajló független munkáltatói márkakutatása alapján. A hazai munkavállalók visszajelzése szerint a Veolia Energia Magyarország Zrt. a legvonzóbb munkahely az energetika és közműszolgáltatás szektorban.

 

Az elemzés a 18-64 éves korosztály véleményét gyűjti össze, Magyarországon közel 7,800 fő vett részt a kutatásban. A válaszadók 10 gyakorlati szempont alapján értékelik a vállalatokat, az elemzés kiértékelése betekintést enged a potenciális alkalmazottak munkahely-választási szempontjaiba és motivációiba. A kutatás alapján Magyarországon a legfontosabb tényező a vonzó munkabér és juttatási csomag, a válaszadók 73%-a jelölte meg leghangsúlyosabb értékelési szempontként. A hazai munkavállalók ezen kívül nagyon fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört (68%), a vállalat pénzügyi stabilitását (62%), de a hosszú távú biztonság (60%), és a munka-magánélet egyensúlya (58%) is a munkavállalók kiemelt preferenciái közé sorolható. A személyes karrierépítés lehetősége is lényeges szempont, valamint a válaszadók kétharmada várná el a munkáltatójától, hogy szakmai képzési lehetőséget biztosítson számára.

 

A Veolia Energia Magyarország számára kiemelt jelentőségű a munkavállalók és a pályakezdők szakmai támogatása, a vállalat az elmúlt években számos pályaorientációs képzést és előadást tartott. Legutóbb a ’Yes WEDO’ program keretében diákoknak mutatták be a cégcsoport működését, a fenntarthatóság, környezetvédelem és biodiverzitás fenntartása érdekében végzett tevékenységeit, valamint a nemi sokszínűség és szakmai egyenlőség megteremtésének fontosságának és megvalósításának kérdéseit.

A vállalat 2021-ben elindította saját utánpótlásprogramját is, a Veolia Akadémiát, amely oktatással egybekötött munkalehetőséget kínál pályakezdők és pályát módosítók számára egyaránt. A program több szakterületen nyújt versenyképes tudást és készíti fel a jövő munkatársait a szakma kihívásaira, vállalat már az oktatás ideje alatt fizetett munkaviszonyt kínál a programban résztvevőknek. A képzés különböző helyszíneken, a Veolia Csoport pécsi, budapesti, ajkai és debreceni telephelyein indult el.

 

„A vállalatunk sikerei és a szolgáltatásaink minősége elsősorban a megbízható és megfelelő szakképesítésű munkavállalóinknak köszönhető, ezért kulcsfontosságú, hogy számukra stabil, professzionális és hosszú távú lehetőségeket, továbbá kellemes munkakörnyezetet biztosítsunk. Büszkék vagyunk az elismerésre, a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy a lehető legvonzóbb munkahelyet teremtsük meg.” – mondta el Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

 

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport több mint 3000 alkalmazottja számtalan település, intézmény és iparvállalat számára nyújt szolgáltatásokat az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodáshoz, miközben víziközmű és távfűtési üzletágai családok százezrei számára biztosítják az ivóvizet, és tízezrei számára a hőszolgáltatást.

 

***

 

A Veolia Magyarország cégcsoportról:

 

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője.

 

Energetikai üzletága több mint 60 állami és önkormányzati intézményt, 66 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telepet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 14 városban több mint 270 000 távfűtött lakás és közintézmény fűtéséről gondoskodik. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani.

 

A Veolia víz üzletága leányvállalatai révén évente 15,6 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül 193,3 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetéséről és kezeléséről gondoskodik, így 2,2 millió lakost lát el Magyarországon.

 

A társaságcsoport a víz- és szennyvíztechnológiai, valamint a mérnöki és mélyépítési szolgáltatások terén is a magyar piac meghatározó szakcégei közé tartozik.

 

A Veolia hulladékgazdálkodási üzletágának célja a hulladékok megfelelő szelektálása és újrahasznosítása a természeti erőforrások megóvása érdekében. Tevékenységei közé tartozik a speciális ipari hulladékok biztonságos és professzionális ártalmatlanítása és újrahasznosítása, a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelése, valamint biohulladék hasznosítás is.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!