Amit a napelemes rendszerekről mindenképp tudnia kell

2021.06.16.

A fenntartható energiaforrások, mint a napenergia is, napjainkban egyre népszerűbbek. Sokan csak napelemként emlegetik, azonban ez az elnevezés egy teljes, mérnökileg precízen megtervezett rendszert takar, így célszerűbb napelemes vagy napelem rendszer néven nevezni.

 

A megújuló energiaforrások közül a napenergia a leginkább és korlátlanul hozzáférhető energiaforrás. A napelemes rendszer a napenergiát hasznosítja úgy, hogy hálózati árammá alakítja azt, mind egyéni, mind ipari felhasználásra alkalmas módon.

 

A napenergia megújuló energiaforrás

 

A napenergia csak egy a hazánkban elérhető megújuló energiaforrások közül. A megújuló energiaforrások használata jóval kisebb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint a nem megújuló energiáké, így használatuk által mérsékelhető a globális felmelegedés.

 

A megújuló energiák, így a napenergia használatának előnyei:

 

  • korlátlanul és szinte bárhol hozzáférhető
  • emissziómentes
  • fenntartható
  • környezetbarátabb, mint a nem megújuló energiaforrások
  • csökkenti az energiaköltségeket

A napelemes rendszer jellemzői

 

A napelemes rendszer kiépítése jelentős anyagi ráfordítással jár, ami azonban az azt követő években 100%-ban megtérül. Emiatt lényeges, hogy a legjobb rendszert válassza, az igények pontos és szakszerű felmérése után. Napelem rendszer telepítésével kapcsolatban keresse az EnerGo Investment - Napelemes rendszerek kivitelezése cég szakembereit!

A napelemes rendszer a Napból érkező fényenergiát alakítja villamos energiává. Előállítható belőle egy háztartás teljes ellátásához szükséges áram: háztartási gépek működtetéséhez, fűtéshez-hűtéshez, melegvíz-ellátáshoz, okoseszközök, elektromos autók töltéséhez elegendő áram. Mindezekhez természetesen a legmodernebb, ún. smart rendszerek szükségesek. Egy optimálisan megtervezett és kivitelezett napelem rendszer nemcsak családi házak, de üzemek, irodaházak, bevásárlóközpontok, hivatalok energiaellátására is alkalmas.

 

A napelemes rendszer hatásfokát több tényező együttesen befolyásolja, ezek: a tetőszerkezet, a tető és a napelemek dőlésszöge, a tető tájolása, az éghajlat, az aktuális időjárás, egyéb, árnyékoló tényezők.

 

Sokan ódzkodnak a napelemes rendszer telepítésétől, mondván az több hónapos felfordulással jár. Ez azonban egyáltalán nem így van. Az alapos helyszíni felmérést követően, amennyiben a tetőszerkezet, a tető tájolása és dőlésszöge alkalmas a napelemek elhelyezésére, a tényleges szerelési munka mindössze 1 napot vesz igénybe.

 

Az igényektől a telepítésig

 

Amennyiben napelemes rendszer telepítését szeretné, keresse az EnerGo Invest Kft. munkatársait, tegye fel ezzel kapcsolatos kérdéseit, jelezze igényét elérhetőségeik valamelyikén. Szakembereik 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot, és megválaszolják minden kérdését, javaslatokat tesznek Önnek a legmegfelelőbb rendszer kiválasztásához.

 

A mindenre kiterjedő műszaki felmérés után megküldik az árajánlatot. Ennek elfogadása esetén indulhat meg a napelemes rendszer tervezése, majd hatósági engedélyeztetése. Ezután pedig 1 munkanap alatt telepítik az Ön számára megtervezett napelemes rendszert.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!