Biztonságos Baranya - videó

2017.04.07.

A megyei rendőrfőkapitány beszámolója szerint folyamatosan csökken a bűnözés Baranyában, ugyanakkor a közlekedési balesetek száma nő. (Pécsi Napilap)

A biztonság mindig szubjektív érzés, ismerte el Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, de a rendőrségi statisztikák imponálóak. A képviselők is sokat tehetnek azért, hogy információkkal, fejlesztési pályázatok támogatásával segítsék a rendőrség munkáját.

A rendőrfőkapitány a testület előtt részletes tájékoztatást adott a megye 2016. évi közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos 2017. évi feladatokról, továbbá a határrend, a határőrizeti helyzet és a határforgalom alakulásáról. Kiemelten foglalkozott a migrációs helyzet Baranya megyei alakulásával, továbbá beszámolt a bűnügyi és a rendészeti tevékenységről is. Értékelésében kitért a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység, valamint az együttműködés fontosságára.

Az ülésen részt vett dr. Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint a megyei rendőrfőkapitány-helyettesek és a városi rendőrkapitányságok vezetői is.

A főkapitány beszámolóját a közgyűlés egybehangzóan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

 

Nézze meg a teljes közgyűlést:

I. rész

II. rész

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!