Borítsuk fényárba a kertünket!

2024.06.24.

Biztosan sokan vagyunk, akiket örömmel tölt el, hogy végre elérkezett a jó idő, ami egyet jelent rengeteg pozitív változással. Először is sokkal jobb a kedvünk, hála a simogató napsugaraknak, no meg persze a szervezetünket elárasztó D-vitaminnak.

 

 

Másrészt pedig sokkal több időt tölthetünk a friss levegőn, s ha mindezt ráadásul úgy tehetjük meg, hogy a saját kertünkben lehetünk közben, az még fantasztikusabb. Akiknek van egy kis kert a házuk mellett, azok jóval nagyobb szabadságot élvezhetnek ebben a kérdésben, ráadásul a dizájn tekintetében is szabad kezet kapnak.

Álmodjuk meg, hívjuk életre!

 

A kertet sokféleképpen díszíthetjük, és fontos tudni, hogy mindegyik kérdésnek megvan a maga jelentősége. A jó idő beköszöntével sokszor szívesebben ücsörgünk kint a naplemente után is. A Metroman.hu hangulatvilágításaival ennek nem lesz semmi akadálya. Nem kell a vaksötétben tapogatóznunk, elkerülhetjük a baleseteket, és kellemesen érezhetjük magunkat a varázslatosan kivilágított környezetben.

 

Ahogy nappal a virágok és a többi növényzet, úgy este a szép fények teszik olyan kellemessé a hangulatot, hogy nemcsak azért lélegezhetünk fel, mert végre megpihenhetünk egy kicsit, vagy a kellemes baráti társasággal folytatott csevej feltölt bennünket, hanem amiatt is, hogy a minket körbevevő szépség és harmónia szó szerint kisimítja az idegeinket.

 

Talán túlzásnak tűnik, de egyáltalán nem az, s még külön tudomány is foglalkozik azzal, hogy a környezetünk milyen hatásokat gyakorol ránk. Egy rendezett, gyönyörű növényekkel és csodás fényfüzérekkel vagy leszúrható lámpásokkal berendezett enteriőrben még a stressz-szintünket is hatékonyan csökkenthetjük, aminek pedig szerteágazó, no és természetesen pozitív hatása lesz aztán az életünk legkülönbözőbb területeire.

 

Fokozzuk a hatást kényelmes bútorokkal!

 

A legjobb az egészben, hogy igazából nem kell feltétlenül nagy költségekbe vernünk magunkat, de persze beruházhatunk luxusberendezésekre is, ha mégis inkább azt szeretnénk. Utóbbi előnye, hogy mindenféle külön erőfeszítés nélkül lesz sokáig nagyon jó állapotú, s emellett igencsak stílusos, önmagában is hangulatteremtő bútorunk a kertben.

 

Az előbbi viszont olyan extra érzésekkel jutalmaz meg bennünket, hogy akár saját kezűleg elkészítve még inkább a magunkénak érezhetjük a bútort, s vele együtt az egész kertet. Nem kell óriási kihívásokban gondolkodni. Egy faágra felkötött függőfotel, egy raklapból készült bútor is fantasztikusan tud mutatni egy ilyen környezetben.

 

Ne hanyagoljuk el a növényeket!

 

Hacsak nem az a helyzet, hogy már egy régen beállt növényzettel rendelkező kertet kapunk, akkor viszonylag sok tennivalónk akad majd a növényzet kérdésében is. Habár az igazi rajongók úgy szoktak fogalmazni, hogy egy kert sosincs kész, így tennivalónk mindenképpen akad majd vele.

 

A világítással az esti kertnek is részévé tehetjük a növényzetet, ha bokrokra vagy faágakra tekerjük a napelemes LED fényfüzéreket.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!