Börtönből szabadulva ölt a pécsi férfi

2021.11.30.

A gyilkossá váló férfi azt hitte, hogy a társa ütötte le az egyik közeli ismerősét. Dulakodni kezdett vele, végül szíven szúrta egy kenyérvágó késsel.

A börtönből másodszor szabaduló fiatal férfi egy pécsi munkásszállón lakott, ott, ahol a későbbi áldozata, barátja és ivócimborája is élt. Életvitelükkel, rendszeres italozásaikkal, hangoskodásaikkal visszatérően zavarták a szálló lakóit.

 

Amikor a fiatal férfihez odaköltözött egy nő – a két férfi viszonya megromlott. A későbbi áldozat többször is becsmérelte a vádlott barátnőjét.

 

Tavaly ősszel a vádlott és barátnője, valamint egy harmadik férfi együtt italozott, amikor a volt ivócimbora is megjelent, de már ittas állapotban. A vádlott kétszer is elzavarta, ám a férfi nem a saját szobájába tért vissza, hanem egy másikba – ahol az egyik lakó feküdt öntudatlan állapotban. Mint kiderült, korábban mások megverték.

 

A fiatal férfi a társával és a nővel a volt cimbora után ment, ám amikor meglátta, hogy az egy öntudatlan férfi felett áll, a helyzetet félreértve, a későbbi áldozatára támadt, és ököllel arcon ütötte – ismerteti az esetet a atv.hu

 

Dulakodni kezdtek, előkerült egy kés is, de azt a nő és a másik italozó végül is ki tudta venni a fiatal férfi kezéből. Az azonban nem elégelte meg ennyivel, felkapott egy az asztalon lévő 20 centis kést, és arcon majd szíven szúrta hajdani barátját. Áldozata a helyszínen meghalt.

 

A rendőrséget a szálló egyik lakója értesítette, a hatóságok a menekülő gyilkost elfogták.

 

Az emberölés elkövetőjét a Pécsi Törvényszék hétfőn jogerősen tíz év börtönre ítélte.

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!