Csak Túrony a puttonyban - videó

2017.02.22.

A 2016. évi tevékenységről és a 2017. évi feladatokról Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2017. február 21-én tájékoztatta a sajtó képviselőit. (Pécsi Napilap)

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy az alapfeladatok ellátásában súlypont áthelyeződés következett be az államhatár védelmi tevékenység követelményeinek teljesítése érdekében, mely az erők-eszközök átcsoportosítását eredményezte. A terrorfenyegetettséggel kapcsolatos feladatokat a megye rendőrei végrehajtották. A rendőrszakmai tevékenység egyik legnagyobb eredménye az volt, hogy az államhatár rendjének védelmét, a települések közbiztonsági, közrendi követelményeit úgy sikerült biztosítani, hogy biztonsági deficit nem keletkezett.

A megyében a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt évek trendjét folytatva tovább csökkent, míg a nyomozáseredményesség tovább emelkedett. A közbiztonsági helyzet folyamatos elemzéséből, értékeléséből levont következtetések alapján meghozott intézkedések legfőbb eredményeként a megye közbiztonsága szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott volt, a lakosság szubjektív közbiztonságérzete közelített az objektívhez. A szervezeti és intézkedési kultúraváltás továbbfolytatódott, amelyet az állampolgárok, különböző szervek részéről az elmúlt évben kapott visszajelzések is igazolnak. A rendőrszakmai feladatok igazodtak a helyi igényekhez, a fő értékmérő a lakossági megelégedettség volt.

A megye közlekedésrendészeti helyzetének értékelésekor kitért arra is, hogy a halálos balesetek számának további csökkentése a rendőrség kiemelt feladata, ezért a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a balesetveszélyes útszakaszokat, és a jövőben is mindent megtesznek az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

A köz- és magánbiztonság szereplői képességeinek integrálásában további előrelépést sikerült elérni. A főkapitány kiemelte, hogy az eredmények elérésében a rendőrségen kívül a társszerveknek, az önkormányzatoknak, valamint a közösségi biztonságkezelésben feladattal bíró állami és civil szervezeteknek is fontos szerepük volt, amiért köszönetét fejezte ki.

Újságírói kérdésre a főkapitány úgy vélte, a tavalyi év során egyedül a túronyi gyilkosság felderítésével "adósak" a baranyai rendőrök, ahogy fogalmazott, csak Túrony van a puttonyban", de továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a sikeres nyomozás érdekében.

Az évértékelő számokban az alábbi linken érhető el: http://www.police.hu/sites/default/files/evertekelo_2016_1.pdf

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!