Csemperagasztó-választási kisokos

2024.09.27.

A csempézés gyakorlatot és szakipari ismereteket igényel, mégis egyre többen vágnak bele útmutató videókból összecsipegetett tudással felvértezve, hiszen jelentős költséget spórolhatnak vele, nem beszélve arról, hogy szakembert találni sem egyszerű manapság.

Azonban, ha alaposan utánajárunk, ellessük a legfőbb fogásokat, okosságokat, szívesen végzünk kétkezi munkát, és rendelkezünk is benne némi gyakorlattal, illetve elég precízek vagyunk, nem lehetetlen tökéleteset alkotni. Ugyancsak elengedhetetlen, hogy a fali burkolólapoknak megfelelő minőségi csemperagasztókat válasszunk a MesterekFutára webáruházból, amelyek megkönnyítik a munkát, sikerre vezethetnek. Lássuk, milyen csemperagasztók közül választhatunk!

 

Néhány kérdés, mielőtt csemperagasztót választunk

 

A csempe kiválasztására általában rengeteg időt szánunk, hiszen a kínálat óriási, és számtalan szebbnél szebb burkolóanyag áll rendelkezésre, ráadásul árban is jelentős különbségek lehetnek. Figyeljünk oda arra is, hogy ne kizárólag az esztétika vezessen a választás során, hanem az adott helyre megfelelő típusú és optimális tulajdonságokkal rendelkező burkolatot válasszuk.

 

A csempéhez illő ragasztó kiválasztása sem lesz egyszerű, ugyanis különböző fajtái vannak, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami kihatással van a munkánk sikerére. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egy választott anyag megfelelő lesz-e, bátran kérjünk tanácsot a szaküzletben vagy a szakembertől, akire a munkát bízzuk. Segíthetnek a szükséges anyagmennyiség kiszámításában is.

 

Gondoljuk át, hogy kül- vagy beltéri burkolóanyaghoz, milyen méretű és anyagú csempéhez szeretnénk, illetve milyen jellegű felületre kerül, milyen terhelést kap, és ennek függvényében válasszuk meg a csemperagasztót.

 

Ezeket vedd figyelembe a választásnál!

 

A hidegburkolatok, így a falakra kerülő csempék élettartama, tartóssága a burkolat és az alapozáshoz, valamint a ragasztáshoz használt segédanyagok minőségének függvénye. Kültéren történő burkolás esetén számolni kell az időjárás viszontagságaival, így még inkább ellenálló anyagokra van szükség.

 

Minőségi anyagok használatával és a helyes burkolási technika elsajátításával biztosak lehetünk benne, hogy a rögzítés végleges lesz, így még ha többet is költünk anyagokra, hosszú távon garantáltan megtérül, nem lesz gondunk rá.

 

Milyen csemperagasztó lesz megfelelő?

 

A klasszikus méretű csempék könnyebbek, vékonyabbak, mint a járólapok, így ragasztásukhoz egy bázisragasztó elegendő lehet. Azonban manapság a trendeknek megfelelően a falak burkolására is egyre nagyobb lapokat alkalmazunk, így ezek rögzítésére más szabályok vonatkoznak, ahogyan a természetes anyagú csempék esetében is. A nagyobb teherbírású, flexibilis csemperagasztók képesek biztosítani azt az erőt és rugalmasságot, amelyre ezek tartós és esztétikus fixálásához szükség van.

 

Érdemes minőségi csemperagasztót választani, hogy elkerüld a költséges kellemetlenségeket, a plusz munkát és az idegeskedést.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!