Egy góllal kikapott a Pécsi MFC

2023.12.04.

Nem tudott pontot szerezni Szegeden a PMFC NB II-es labdarúgócsapata: bár a hazaiaknak nem volt sok helyzetük, egy gólt be tudtak gyötörni, míg az immár Kulcsár Árpád által irányított piros-feketék nem tudtak betalálni. A másik baranyai gárda, a szárnyaló HR-Rent Kozármisleny holnap tévés meccset játszik.

 

A PMFC kispadjára az előző fordulón tért vissza vezetőedzőként Kulcsár Árpád, és jobban nem is sikerülhetett volna a bemutatkozása, hiszen győzelemre vezette a piros-feketéket a Budafok ellen (1-0). A szakember a kinevezésekor úgy fogalmazott, az őszi szezonból hátralévő három mérkőzésen kilenc pontban gondolkodik, ami elsőre talán némi túlzásnak tűnik, de mégis, miben gondolkodjon egy tréner, ha nem győzelmekben?!

 

Nos, kilenc már biztosan nem lesz. A mai szegedi bajnokin ugyanis nem jutott pont a PMFC-nek, amely ezúttal (is) elég halovány támadójátékot produkált, nem nagyon jutott helyzetig. A meccs pozitívuma, hogy a házigazdák sem sokszor kavarták meg a pécsiek védelmét, ugyanakkor a 10. percben büntetőt kaptak, mert Helesfay Donát elütötte Borvetőt a 16-oson belül – Gajdos pedig bevágta a labdát a kapuba (1-0). A folytatásban, vagyis a hátralévő 80 percben nem esett több gól, így ez az egyetlen döntött.

 

Kulcsár Árpád: – Helyzet nélküli mérkőzésen kikaptunk egy tizenegyes góllal, amely jogos volt. Már látjuk, hogy a téli időszakban melyik szekcióban kell erősíteni. Ebben a hidegben nem volt nézőcsalogató a találkozó, és sehol semmilyen körülmények között sem elegendő ez a játék.

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-0 (1-0)

 

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, a szünetben) – Krausz, Hudák – Harsányi (Gyurkits, 78.), Bachesz (Szabó M., a szünetben), Bukovics (Vas B., 63.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 63.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

 

Gólszerző: Gajdos (10. perc – 11-esből).

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!