Egyedülálló beruházást hajt végre egy pécsi cég

2019.02.27.

A Lemeztechnika Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. új termelőegységet hoz létre Pécsen a Déli Ipari Parkban.

A „Komplex fejlesztés a Lemeztechnika Kft.-nél” című, GINOP-1.2.7-17-2017-00011 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 499,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A projekt keretében egy 2017-ben megkezdett beruházás sorozat következő állomása valósul meg. A Lemeztechnika Kft. első betelepülőként 2017-ben saját forrásból létrehozta új 2000 m2-es gyártóüzemét és 560 m2-es szociális és iroda blokkját Pécs új ipari parkjában, a Déli Ipari Parkban. A létrehozott épületet hamarosan ismét bővítés követte, 2018 év végén megkezdődött az épület bővítése továbbra is saját forrásból, ahol közel 2500 m2-en festőműhely, szemcseszóró üzem és raktár kerül kialakításra. Ezen ütem várhatóan idén ősszel fejeződik be.

A nyertes pályázatnak köszönhetően az új telephely még tovább növekedhet. A projekt keretében létrehozásra kerül egy közel 3200 m2-es fémmegmunkáló üzem, raktárral és kiszolgáló szociális résszel. Ezen felül beszerzésre kerül egy automata lézervágógép, mely ezen új csarnokrészben kerül elhelyezésre és aminek köszönhetően nem csak a cég kapacitása növekszik, hanem a hatékonysága és versenyképessége is, hisz az automata gép akár egy teljes műszakot képes végig dolgozni emberi beavatkozás nélkül. A támogatási forrásból beszerzésre kerül még egy festő gépsor is egy szemcseszóró kabinnal együtt, mely az őszre elkészülő, saját forrásból megvalósuló épületben kerül elhelyezésre. Ezen fejlesztésnek köszönhetően a vállalkozás már a pécsi üzemben is elő tud állítani olyan termékeket, melyek felületkezelést igényelnek, mert eddig ezen üzemükben leginkább rozsdamentes termékeket gyártottak. A projekt 2019. február 12-én az építési munkákkal megkezdődött, az eszközbeszerzések esetében a közbeszerzési eljárások előkészítése zajlik, valamennyi projektelem ez év végére megvalósul.

A támogatásnak köszönhetően a 2001-ben alakult, főtevékenységét tekintve fémmegmunkálással foglalkozó, szinte kizárólag exportra termelő és több, mint 100 főt foglalkoztató középvállalkozás tovább erősítheti piaci pozícióját, növelheti versenyképességét, megőrizheti eddigi munkahelyeit, sőt további munkahelyeket is teremt. A beruházások megvalósulását követően a Lemeztechnika Kft. pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein együttesen már közel 14.000 m2-en folytathat termelő és gyártó tevékenységet. A projekt 2019. február 12-én vette kezdetét és 2019. december 13-ával zárul.

A projektről bővebb információt a www.lemeztechnika.hu oldalon olvashatnak.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

 

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!