Élettársa megölése miatt emeltek vádat egy baranyai férfi ellen

2023.12.08.

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Vármegyei Főügyészség egy büntetett előéletű, korábban az idegenlégióban szolgáló férfi ellen, aki 2022 novemberében megölte élettársát - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

 

Az ügyészség közleményében azt írták, hogy a baranyai férfi és élettársa, a későbbi sértett 2014-ben ismerkedett meg egymással, majd a férfi közel hároméves börtönbüntetésre vonult, amelyet Németországban töltött le. Szabadulását követően élettársi kapcsolatot létesítettek, gyermekük is született. Mindketten külföldön dolgoztak időszakosan: a nő prostituáltként, a vádlott - aki korábban az idegenlégiónál szolgált - sofőrként.

A férfi és a nő kapcsolatában mindvégig jelen volt a feszültség, annak során a vádlott több alkalommal bántalmazta is élettársát, majd tavaly novemberben viselkedése olyannyira kiegyensúlyozatlanná vált, hogy többször zavarodottan, összefüggéstelenül beszélt, rendszeresen megöléssel fenyegette élettársát, illetve az egész családot.

Egy november végén köztük zajló vita hevében a vádlott egy késsel nagy erővel, célzottan tarkótájon szúrta a nőt, aki azonnal meghalt. A lakásban fekvő holttestre a zavarodott férfi édesapja talált rá - olvasható a vádhatóság közleményében.


MTI

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!