Élmény lesz Tüskésrétre járni - videó, képgaléria

2018.09.12.

A városvezetés részéről is megvan a hajlandóság, hogy a tervezett pécsi élményfürdő ne a Füzes-dűlőben, hanem Tüskésréten épüljön meg. Erről tartott sajtótájékoztatót Kővári János és Dévényi Sándor.

(A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)

Páva Zsolt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy vizsgálja a város a lehetőségét, hogy Tüskésréten épüljön meg a Modern Városok Program keretében az élményfürdő, szerdán pedig Kővári János és Dévényi Sándor hívta össze ugyanebben a témában a sajtó munkatársait.

Kővári János, aki felvetette - és szakemberekkel háttéranyagot is készített erről -, hogy a Tüskésréten épüljön meg az élményfürdő elmondta, hogy a Füzes-dűlőben 25 milliárd forintot szántak volna a megvalósításra, Tüskésréten ez tízmilliárd forintból megvalósítható, hiszen egyrészt ez a terület teljes mértékben önkormányzati kézben van, tehát nem kell megvásárolni, másrészt ehhez közelebb van a mintegy 45 fokos termálvíz. (Ezzel egyben ki is igazította Páva Zsoltot, aki hétfőn hetvenfokos vízről beszélt.)

Dévényi Sándor építész, aki többek között a barcsi, marcali és tengelici fürdőket tervezte, egykor a Városfejlesztési Bizottság vezetője volt hozzátette, hogy a tüskésréti megvalósítás teljes mértékben illeszkedik a város építési szabályzatához. A 2004-ben elkészült barcsi fürdő akkor 1,8 milliárd forintba került, így szerinte most tízmilliárdból megvalósítható az elképzelés.

Kövári János optimistán úgy nyilatkozott, ha a közgyűlés szeptember 20-i ülésén elfogadják az új helyszínt, a szükséges eljárásokkal 2021-re elkészülhet az élményfürdő, Dévényi Sándor ennél kicsit pesszimistábban jósolt.

M. Z.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!