Hivatali és pénzügyi visszaélés miatt leváltották a pécsi traumatológiai igazgatót

2023.12.06.

Új, megbízott vezető irányítja a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáját. Mindez pár napja van így, ám a múlt héten történt személyi változás nem kapott sajtónyilvánosságot – írja a Népszava.

A lap szerint a volt klinikaigazgató töltötte be az Egészségügyi Tudományos Tanács Baranya Vármegyei Etikai Bizottságának elnöki posztját is, és mint megtudták, a traumatológus erről a tisztségéről is lemondott, illetve ő volt éveken át a Magyar Traumatológiai Társaság elnöke is.

A Népszavához eljutott információ szerint

az igazgatót hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsították meg, és a vizsgálat idejére felfüggesztették őt az állásából. Szerették volna erről megkérdezni az egyetem vezetését, de – arra hivatkozva, hogy ez egy folyamatban lévő ügy – nem kívántak nyilatkozni.

A vizsgálatról tájékoztatást kértek az Országos Rendőr-Főkapitányságtól is, ahol időt kértek, és azt mondták, kedden már – várhatóan – nyilatkoznak a történtekről.

Telefonon többször is hívta a lap az állásából felfüggesztett traumatológust, a mobilszámára üzenetet is küldtek, ám a volt igazgató nem reagált egyik megkeresésre sem.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!