Hogyan lehet egyszerűen lomtalanítani?

2024.10.11.

Időről időre mindannyian szembesülünk azzal, hogy a kelleténél több szemetet halmoztunk fel. Egy nagy elhatározás előzi meg azt a műveletet, amikor minden feleslegessé vált dolgunktól egy csapásra meg akarunk szabadulni.

Újrahasznosítható vagy végleges szemét?

 

Azért halogatjuk ezt a feladatot olyan sokáig, mert azt sem tudjuk, honnan és hogyan kezdjünk hozzá. A lomtalanítás óriási munka, célszerű ebben is profi csapat segítségét kérni. A Visszuk.hu gárdája e téren is megbízható társunk lehet. Amikor realizáljuk a hulladék végtelenségét, akkor rendszerint pánikhangulat lesz úrrá rajtunk. Elönt a tanácstalanság érzése, hogy mégis milyen szisztéma alapján kezdhetnénk el a rendezkedést.

 

Ha rendrakásra adjuk a fejünket, akkor első lépésként dönthetünk arról, hogy végleg kidobunk-e valamit, vagy továbbítjuk rászorulóknak. Amennyiben végérvényesen szemétté nyilvánítunk valamit, akkor sem mindegy, hogy hová visszük el, hogyan szabadulunk meg a nemkívánatos tárgyak tömegétől.

 

Amikor félredobjuk tönkrement vagy megunt cuccainkat, akkor mindig csak ideiglenes helyre tesszük őket, és azt mondjuk, hogy majd holnap vagy egyszercsak elvisszük, eltesszük vagy megsemmisítjük a kupacot. Így válnak az átmeneti megoldások évekig tartó ott felejtéssé. Ezen a ponton érdemes felkutatni egy tapasztalt szakembereket foglalkoztató céget, akikre rábízhatjuk a lomtalanítás egész folyamatát.

 

A lomtalanítás lépései

 

Van olyan költöztető cég, amelyik a felgyülemlett és használhatatlan tárgyainktól is megszabadít. Ennek tanácsos online utánajárni, hiszen amellett, hogy az elektromos kommunikáció igen költséghatékony, rengeteg időt spórolunk meg, ha elkerüljük a telefonálgatásokat. Egy ajánlatkérő felületen van lehetőségünk leírni, miket és honnan szeretnénk elszállíttatni.

 

Ez nagyon fontos lépés, mivel nem minden hulladékot vesz át a szeméttelep. Ha például veszélyes anyagnak minősülő szemétről, építési törmelékről vagy elhasználódott elektromos cikkekről van szó, azokat speciális hulladéklerakókra kell szállítani. Ezek szakszerű eltávolítására kifejezetten szemétszállító cégek hivatottak.

 

Lényeges olyan részleteket is tisztázni megbízottunkkal, mint hogy milyen körülmények szükségesek a hulladékok elviteléhez. Kizárólag ingatlanból szállíthatók el a régi bútorok, nagy méretű tárgyak, fahulladékok, ágybetétek. Semmiképpen ne pakoljuk a házunk elé, hiszen onnan is csak hivatalos szemétszállító cégnek van jogosultsága elvinni lomjainkat.

 

Hogyan áll össze a lomtalanítás díja?

 

A díjak egyik része maga a rakodás és a szállítás. Ez nagyjából azonos a költöztetés tételeivel, hiszen a feladat lényegében itt is ugyanaz. Nincsenek rejtett költségek, az óradíj és a kiállási díj összege határozza meg a lomtalanítás ezen összegét.

 

A költség másik része soha nem a megbízottunkon múlik, hanem azon, hogy az adott szeméttelep mennyiért veszi át tőle a hulladékot. Erről is tudunk tájékozódni tőlük, mielőtt véglegesítjük a megrendelésünket, így bátran kérjük a segítségüket!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!