Így készítsünk fényképekből montázst vászonképre

2024.09.26.

Rengeteg olyan fényképet tárolunk a számítógép merevlemezén, amik tökéletes bizonyítékai életünk legszebb pillanatainak. A digitális megőrzésnek azonban van egy hatalmas hátránya, amivel nehezen barátkozunk meg.

Nagyon ritkán ülünk le a monitor elé olyan célzattal, hogy megnézzük a fotókat a mappákban. Előfordulhat ugyan, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor rá is jövünk gyorsan, hogy az elmúlt 5 évben ezt egyszer sem tettük meg.

 

Mielőtt azonban a feledés szürke homályába merülnének ezek a pillanatok, mutatunk egy egyszerű és praktikus megoldást. Ezzel az emlékeink minden nap előttünk díszeleghetnek a falakon, egy vászonkép kollázs képében.

 

Hogyan készítsük kollázst vászonképre?

A Vaszonkepem.hu tervezőmodulja tökéletes lehetőséget teremt rá, hogy a kreatív alkotások megszülethessenek vászonképként. Nem kell mást tennünk, csak tényleg leülni olyan céllal a gép elé, hogy megnézzük a családi fotókat.

 

Viszont ezúttal úgy tegyük ezt meg, hogy a szándékunk a válogatás legyen. Gyűjtsük össze azokat a képeket egy-egy alkalomról, amik a kedvencek közé tartoznak. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy ezek legyenek jó minőségűek.

 

A nagyfelbontású fotók alkalmasak arra, hogy nagyított változatban is a kollázsra kerüljenek. Már csak az a feladat, hogy a Vaszonkepem.hu weboldalán tervezzük meg a kollázst, amihez a felhasználóbarát felület is a segítségünkre lesz.

 

Miért jó választás a vászonkép?

 

A gyermekkorunk egyik legkedveltebb időtöltései közé tartozott az ilyen alkotások elkészítése, amihez szükségünk volt egy nagy méretű kartonra, rengeteg képre vagy újságra, egy éles ollóra és ragasztóra. Kollázst készíteni mindig mókás feladat volt, ám sok esetben nem voltak olyan tartósak a remekművek.

 

A vászonképekkel viszont számos negatív helyzetet elkerülhetünk. Például nem fog leesni a kollázsról a ráragasztott fénykép, nem fog megfakulni a napon a fotó színe és nem is pöndörödik fel a sarka a túl meleg nyári napok után.

 

Szupertartós, UV-álló, nedvességtűrő és színazonos darabokat akaszthatunk fel a falra úgy, ha ez az alkotás egy vászonképek tervezésére alkalmas szoftverrel születik meg. Sokkal szebb minőségben készíthetjük el, emellett pedig jelentősen tartósabb végeredményt kaphatunk.

 

Mit tehetünk egy vászonkép kollázsra?

 

Gyakorlatilag bármilyen fotó rákerülhet, ami csak a kedvenc mappánkban van. A döntő tényező mindig ugyanaz. Ez pedig a megfelelő felbontás megléte, mert sajnos ez feltétele annak, hogy a késztermék ne legyen pixeles.

 

Ezen túlmenően már valóban az egyéni preferenciák határozzák meg a képek kiválasztását, ami pedig függhet attól is, hogy ajándéknak szánjuk a vászonképet, vagy saját felhasználásra készül.

 

Ezen belül is figyelembe vehetjük azt, hogy a helyiség, ami otthona lesz a kollázsnak, milyen hangulatú légkört teremt. A szoba színvilága, a bútorok stílusa szintén meghatározhatja a képek kiválasztását, ha figyelni akarunk a teljes összképre.

 

Egy vászonkép kollázs készítése minden bizonnyal ugyanolyan örömteli időtöltés, mint anno gyerekként.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!