Ismét világklasszis rock ’n’ roll táncosok töltik meg a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokot

2021.11.27.

November 27-én, szombaton 11 órától a Lauber Dezső Sportcsarnokban kerül megrendezésre az AutóCity Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokság, amely Magyar TáncSport Szakszövetség 2021. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz.

A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2020. között hasonló bajnokságuk az országos szakszövetségnél 7 alkalommal nyerte el „Az Év Táncversenye címet”. Ezúttal közös bajnoksága lesz az utánpótlás párosoknak és a felnőtt női formációnak.

A rangos eseményre 24 hazai klub 520 táncosa küldte el nevezését. 38 páros és 46 leányformáció fog versenyezni 9 versenykategóriában a bajnoki címekért. A bajnokságra több világ és európa-bajnok, világkupa győztes páros és női formáció is nevezett.

A bajnokság főrendezője Papp Viktor, a sportegyesület elnöke 1988-ban alapította a pécsi klubot. Előtte 1983-tól aktív táncosként több, mint 20 alkalommal képviselte hazánk színeit Európa- és világversenyeken, 3x nyert magyar bajnoki címet, 1990-ben a dobogó 3. fokára állhatott Grenoble-ban, a Profi Világkupán.

Feleségével, Majorlaki Ágnessel a mai napig együtt vezetik a Pécsi Fordan Táncklubot. Az elmúlt időszakban több ezer fiatallal szerettették meg az akrobatikus rock ’n’ roll sportot. A Magyar TáncSport Szakszövetség több alkalommal is elismerte munkájukat, Papp Viktor 2018-ban Életmű Díjat, 2019-ben pedig Örökös Pontozóbírói díjat kapott.

A klub 1995-ben rendezett először országos akrobatikus rock ’n’ roll táncversenyt. 2020-ra tervezték a 25. jubileumi bajnokságot, de sajnos a pandémia miatt erre nem volt lehetőség.

Kiemelt díjazása lesz az AutóCity Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságnak, hiszen a formációs csapatoknál nem csak a dobogósok, hanem mind a 7 döntős egység serleget kap. Különleges, egyedi érmet kap a párosok mind a 7 döntőse, valamint mind a 9 kategória magyar bajnokának edzője is érmet fog kapni. Serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, és a nézők által legszimpatikusabbnak vélt egység is.

Szombaton a sportcsarnokot már délelőtt fél 10-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a nagyformációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 11 és 15 óra között zajlanak. 15.30 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a megnyitó, csapatok bevonulása, a polgármesteri köszöntő, majd pedig a 9 kategória döntője.

A rendezők ismét szimpátiaszavazásra invitálják a nézőket, hiszen belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között közel 100 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!