Kényeztetés párkapcsolatban – Vajon szabad-e?

2022.05.17.

Sokan úgy gondolják, hogy az önkielégítés egy párkapcsolatban akár teljes mértékben helyettesítheti a szexet, azonban akadnak olyanok, akik szerint javíthat rajta. Vajon mi az igazság? Szabad-e örömet okozni saját magunknak úgy, hogy van párunk?

 

A gyakran végzett önkielégítésnek következményei lehetnek, így érdemes számolni vele, ha valaki bele akar vágni. Cikkünkben eláruljuk, hogy milyen hatással van mindez a szexre!

Az önkielégítésről alkotott vélemények

Ön szerint természetes, más szerint ártalmas, vagy éppen fordítva? Mindenkinek megvan a maga véleménye a párkapcsolatban végzett önkielégítésnek. Akadnak olyanok, akik úgy gondolják, hogy ez már egyfajta vészjelzés, hogy valami nem stimmel a szexszel és a házassággal. Mindegyikre megvan a példa, így nem csoda, hogy mindenki máshogy vélekedik erről. Ahol azonban meg tud férni egymás mellett a szex és a maszturbáció is, ott azonban elfordulhat, hogy mindaz az együttlétek rovására mehet.

Fontos azonban mindent megbeszélni a párunkkal, hogy a vége ne eltávolodás és elválás legyen. Ha túl sokszor nyúlunk magunkhoz, az káros hatással lehet a mindennapi életre, hiszen a másiknak sem biztos, hogy jólesik, ha ennek szükségét érezzük.

Milyen pozitív hatásai vannak az önkielégítésnek?

A Szeresdmagad.hu maszturbátoraival vagy vibrátoraival végzett önkielégítésnek azonban lehetnek előnyei is. Elsősorban a nők szexuális életével és működésével szokás összehasonlítani, hiszen egy harmonikus és megfelelően kielégítő szexet maga a maszturbáció nemcsak kiegészítheti, hanem sokkal élvezetesebbé is teheti.

A férfiak önkielégítése azonban inkább az szex helyettesítőjeként vagy pótlásaként jelenik meg. Az az úr, aki a saját kezével képes magának örömet okozni, kevésbé fogja igényelni az együttléteket. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kívánja majd a párját, azonban nagy az esély arra, hogy a kapcsolatból eltűnnek vagy megritkulnak az hancúrozások.

Mi számít egészséges mennyiségnek?

Rengeteg statisztika készült már arról, hogy kik és mennyit közösülnek egymással. Az eredményekből azonban jól látszik, hogy maga az együttlétek száma nem határozza meg azt, hogy mennyi önkielégítést végeznek az emberek. Mindenkinek más az a mennyiség, amitől még jól érzi magát, azonban még nem esik át a ló túloldalára. Azonban a kutatásokból arra is fény derült, hogy a legtöbb eséllyel azok a férfiak végeznek önkielégítést, akik nem fekszenek le túl gyakran a párjukkal.

A hölgyek esetében pedig az lett az eredmény, hogy azok a nők, akik boldogok a párjukkal és a szexuális életükkel, azok nagyobb arányban is végeznek önkielégítést. Ezek a hölgyek tehát attól teszik függővé a maszturbációjuk számát, hogy mennyire érzik magukat jól a párkapcsolatukban, hiszen ez meghozza a kedvüket a közösülésekhez.

Nem jelenthető tehát ki, hogy szabad-e vagy pedig sem házasságban vagy viszonyban maszturbálni, azonban semmi esetre sem lehet engedni, hogy ez helyettesítse a szexet.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!