Lehetséges-e a zsaluzia utólagos felszerelése az ablakokra?

2024.10.21.

Mostanában egyre gyakrabban lehet látni új építésű ingatlanok nyílászáróin olyan árnyékolót, ami nagyon hasonlít a reluxára. Ám ez sokkal erősebb, masszívabb, ráadásul az ablakon kívül van felszerelve.

A zsaluzia egy olyan kültéri árnyékoló, aminek segítségével hatékonyan és aprólékosan lehet szabályozni a beáramló fény mennyiségét és beesési szögét is. Ha az a célunk, hogy kontrollálni tudjuk a belső térben a természetes fény mennyiségét, akkor ideális megoldásnak bizonyul. Bár 100%-os fénykizárásra nem képes, mint közeli rokona, a redőny, de nagy részben ezt is tudja.

 

Mi a helyzet a régebbi típusú ablakokkal?

 

A zsaluzia felszerelése utólag is lehetséges a legtöbb helyen, ebben a kérdésben a Topredőny munkatársai tudnak adni szakszerű segítséget. A külső tokos zsaluzia minden ablakon kivitelezhető, abban az esetben is, ha nem lett az építkezés vagy a felújítás során kialakítva neki hely.

 

Az áruk nagyon változó, mivel egyedi igényektől is függ, ezért sok szempontot is számításba kell venni. Egy helyszíni felmérés során a szakemberek meg tudják mondani, hogy mik a lehetőségek, aztán tudják elkészíteni az árajánlatot. A döntés előtt persze célszerű figyelembe venni a körülményeket, az árakat és az esztétikát is.

 

Milyen körülmények között merülhet fel a zsaluzia használata?

 

Új ingatlan vásárlása vagy a régi felújítása során érdemes megfontolni a zsaluzia lehetőségét is, amikor az árnyékolás tekintetében gondolkodunk. Nagyon modern és elegáns megoldásnak bizonyulnak, ráadásul az ingatlan értékét is növelik.

 

Az árnyékoló képes befolyásolni a benti hőmérsékletet, mivel megfelelő használat mellett csökkenti a hőveszteséget. Ezáltal energiát spórolhatunk, ami a rezsiszámlán is meg fog látszódni előbb vagy utóbb.

 

Ha valaki fényérzékeny vagy esetleg nem szereti a hőséget, szintén jól dönt, ha a zsaluzia mellett teszi le a voksát. Aki csak frissíteni szeretné otthona stílusát, egy teljesen új megjelenést kölcsönözhet az ablakainak ennek az árnyékolónak a segítségével.

 

Kisgyermekes családok is gyakorta élnek a lehetőséggel, hiszen a zsaluziával megvédhetik csöppségeiket a túlzott napfénytől. A modern technológia szerelmesei pedig beépíthetik okosotthonos rendszerükbe ezt a külső árnyékolót is.

 

Motorizált zsaluzia

 

A legkorszerűbb típusok motorizáltak, de akár automatizálásuk is lehetséges. Fali kapcsolóval, távirányítóval vagy alkalmazáson keresztül egy okoseszköz segítségével lehet őket működtetni. Ha időjárás-érzékelő szenzorokat is felszereltetünk, akkor a lamellák mindig az aktuális körülményekhez fognak igazodni.

 

A beállításoktól függően a szenzorok leadják a jelzést a motornak, amely vezérlése átállítja a lamellák dőlésszögét a megfelelő állásba. Így elkerülhető például, hogy túlságosan besüssön a nap nyáron, amikor kánikula van. Nem fog túlmelegedni a szoba, kellemes hőmérséklet fog minket várni a fárasztó munkanap után is, mikor hazatérünk. A zsaluzia nagyszerű megoldás az árnyékolásra.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!