Ma kezdődik a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2021.09.17.

Ma veszi kezdetét a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, szeptember 21-ig összesen kilenc profi táncegyüttes mutatkozik be a Pécsi Nemzeti Színházban.

A házigazda Pécsi Balett mellett fellép a Kulcsár Noémi – Tellabor, a GG Tánc Eger, a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, Magyar Állami Népi Együttes és a PB2Company.

 

A teátrum előtti téren felállított színpadon további 20 fellépő ad majd műsort, másik mellett izgalmas produkcióval érkezik az Idéző 1.84 Kortárs Néptánc Társulat (ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila formációja), a Vasas Művek (Vasas Erika társulata) és a Pécsi Művészeti Gimnázium. A TáncSzínTér program keretében a legjobb pécsi tánciskolák, egyesületek és csoportok mutatkoznak be délutánonként.

 

A Trezor Rendezvény Házban tartják a Tánctalálkozó szakmai jellegű programjait: a TrezorMoziban előzetes regisztrációval, ingyenesen megtekinthető lesz a PR-Evolution, a Badora Dance Company, a Duda Éva Társulat, a FrenÁk Társulat és a Feledi Project egy-egy vetített előadása.

 

Kísérőprogramokban sem lesz hiány, minden nap tartanak Élő tánctörténet órát, amely a Pécsi Balett megalapításának 60. évfordulójához kapcsolódik, és amelynek keretében Uhrik Teodóra egykori és jelenlegi tagokkal beszélget, Rajnai Richárd Uhrik Teodórát és Vincze Balázst kérdezi, majd bemutatják a Pécsi Balett 60 című jubileumi kiadványt is, mely Borbás Betti fotóiból készült a társulatról Rajnai Richárd szerkesztésében. Már látogatható Körtvélyesi László Körte és a Pécsi Balett című fotómontázs-kiállítása is, melyet a Pécsi Balett 60 éve alatt készített képeiből állított össze.

 

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!