Másfél év alatt kész a pécsi orvoskar új épülete

2018.12.07.

Lerakták a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának üj, oktatási és kutatási épülettömbjének alapkövét. A kivitelező 2020 második negyedévére ígérte az átadást.

(A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)

Az eszközbeszerzéssel együtt 12 milliárd forintot meghaladó beruházás a Modern Városok Programja keretében valósul meg, mintegy 12 ezer négyzetméteres, a látványtervek szerint igen futurisztikus épület lesz. Ehhez igazodott az alapkőletétel is, ugyanis amellett, hogy a kordokumentumok pendrive-on kerültek az időkapszulába, az alapkő is 3D nyomtatással készült el az egyetemen.

Bódis József, az EMMI államtitkára, a PTE legutóbbi rektora Kásler Miklós miniszter gondolatait tolmácsolta, aki a magyar orvoslás ezeréves hagyományait elevenítette fel. Személyes érintettsége révén hozzátette, hogy a pécsi orvosképzés százéves múltra tekint vissza, és a harminc évvel ezelőtti kilépés a nemzetközi piacra adta meg az alapját a mostani fejlesztéseknek, hiszen kétszázról hatszázra nőtt az induló évfolyamok létszáma. Páva Zsolt polgármester a partnerségi alapon működő közös munkát hangsúlyozta, míg Miseta Attila, a PTE rektora a falak ereje mellett a közöttük létező tudás a fontos.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója 2020 második negyedévére, azaz másfél év múlvára ígérte az épület átadását.

M. Z.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!