Másfél milliárd forintot kapott új filmjére a Saul fia rendezője!

2017.01.11.

A Budapest fénykorát felidéző Sunset forgatása a nyáron kezdődik, a gyártást másfél milliárd forinttal támogatja a Filmalap. - Pécsi Napilap -

Az Oscar-díjas, Golden Globe-ot is elnyerő, és frissen BAFTA-díjra jelölt Saul fiát alkotó stáb máris készülhet új filmjére. Nemes Jeles László és csapata újra együtt dolgozik a Filmalap támogatásával. A Sunset címmel készülő mozit itthon és külföldön egyaránt óriási várakozás övezi.

A film forgatása nyáron kezdődik a Filmalap 1,5 milliárd forintos támogatásával a Döntőbizottság legutóbbi határozata értelmében.

A Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult. „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – árulta el Nemes Jeles László.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz.

A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

Csak összehasonlításképpen, a Filmalaptól eddig a Kincsem kapta a legnagyobb támogatást, a produkció büdzséjéből 2 milliárd 78 milliót állt a Filmalap. Kiemelt projektnek számít még a Viszkis, a Budapest Noir vagy a Pappa pia is, de az ezeknek a produkcióknak megítélt támogatás nem éri el a másfél milliárd forintot.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!