Megújul a beremendi bölcsőde épülete

2019.01.30.

Megkezdődtek a beremendi bölcsőde felújítási munkálatai. A „Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden” című, TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007 számú projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az önkormányzat 143,64 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

. A projekt keretében korszerűsítik a bölcsőde épületét és nő a férőhelyek száma.

Beremenden folyamatos igény van a bölcsődei elhelyezés biztosítására. Az igényekre reagálva az Önkormányzat úgy döntött. hogy bővíti és felújítja az épületet. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek célja a jelenlegi 2 db csoportszoba megtartása mellett a bölcsődei létszám 20 főről 25 főre történő növelése. A fejlesztés eredményeként 2 fővel bővül az intézményi létszám.

Az épületfelújítás során átépítik és akadálymentesítik a bölcsőde belső tereit. Napelemrendszer épül ki, amely a hőszigeteléssel együtt csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az új bútorok és játékok komfortosabb és kreatívabb környezetet teremtenek a gyermekek számára.

Megújul a bölcsőde udvara, a kicsik új kültéri játékokat kapnak. A nyári napos időszakban napvitorla nyújt árnyékot a gyermekek számára.

A kivitelezésre a vállalkozási szerződés aláírásra került, a munkaterület átadásával megkezdődtek a kivitelezési munkák. A beruházás 2019. augusztus 31-re fejeződik be, szeptembertől már a felújított épületben folytatódik a nevelő munka.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!