Mi lesz itt, ha Doll megingatja az MLSZ-t?

2017.01.06.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága előtt kell felelnie néhány kérdésre a Ferencváros német edzőjének, Thomas Dollnak. (Pécsi Napilap)

A szakember még novemberben és decemberben ugyanis olyan kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák. Legalábbis ezt szeretné tisztázni a szövetség egyik fontos bizottsága.

Doll előbb azt mondta, hogy van egy olyan érzése, idén ők nem lehetnek bajnokok. Sérelmezte, hogy 8-9 tizenegyest ítéltek csapata ellen, a Vasas ellen például Kassai Viktor hármat is. Majd arra utalt, hogy a játékvezetők hihetetlen arroganciával vezetnek csapata ellen.

A Fradi jogásza, Berzeviczi Attila szerint nincs összefüggés - bosszúról sincs szó - Kubatov Gábor a bíráskodást megreformáló javaslatai között. Az általa hangoztatott elvek egyébként szembemennek az UEFA határozataival.

Berzeviczi úgy gondolja, hogy Doll az MLSZ-t szóba sem hozta, ezért a szövetség ellen nem irányulhattak a mondatai.

Ami viszont kifejezetten izgalmassá teszi a német edző meghallgatását, az a büntetési tétel.

Fél évtől akár két évig is eltilthatják.

Még egy felfüggesztett büntetésnek is lenne súlya ebben az esetben, hiszen lenne nyomás Dollon valamennyi szimpla bajnokin is, mit tesz a kispadon, és mit mond utána.

A meghallgatás pontos dátumát egyelőre nem közölték, a Fradi egyébként kizártnak tartja Doll eltiltását.

Forrás: index.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!