Mikor és hogyan jöttek divatba a szexi fehérneműk?

2023.11.14.

A fehérnemű mindig egyet jelentett a szexi megjelenéssel, az élvezetekkel. Egy ilyen darab minden esetben dögösen mutat és eléggé felkelti a másik figyelmét, hogy abból érintés keletkezzen, amit aztán további élvezetes pillanatok követnek.

De vajon van fogalmunk arról, hogy kinek volt az a remek ötlete, hogy ezeket megalkossa és elterjessze? Amikor a férfiakat kérdezzük, akkor a válasz szinte mindig az, hogy a nőké, a hölgyek szerint pedig az uraké.

 

Ebben a cikkben végre fény derül a szexi fehérneműk történetére. Kitérünk arra, hogy manapság milyen változatok közül válogathatunk.

 

Így indult el minden!

 

A Szeresdmagad.hu szexi fehérneműinek története az ókori Görögországig nyúlik vissza. Maga a fehérnemű egy francia eredetű szó, de nem ők találták ki. Már az ókori görög nők is használtak gyapjúszalagot, amiket a mellük köré tekertek, hogy megtartsák azokat. Ugyanez elmondható az ókori rómaiakról is, hiszen ott a nagy mell sosem volt kívánatos. Végül a hölgyek olyan megoldásokat kerestek, amivel eltakarhatják azokat, szorosan beburkolták a melleiket, hogy elrejtsék azokat.

A korabeli melltartónak nevezethető ruhadarabok egyáltalán nem voltak sem szexik, sem túl praktikusak. A lényeg az volt, hogy az akkori nők a szerénység érdekében eltakarják a testüket. Ettől függetlenül a bordélyházak nem zártak be. Nem egy feljegyzés szól arról, hogy a nők már abban az időben is tudták, hogyan és milyen ruhákkal lehet elcsábítani a férfiakat.

 

Hogyan jutottunk el a mai változatokig?

 

A korai sötét középkorban még nem azon volt a hangsúly, hogyan néznek ki az emberek. Sokkal inkább a félelem és a túlélés döntötte el, hogy mi történik velük aznap. A középkor vége felé azonban egyszerre volt látható a szerénység és az érzékiség. A hivatalos iratok szerint az arc kivételével semmilyen testrészt nem mutathattak meg, de azért valljuk be, hogy nehéz elképzelni, hogy az ajtók mögött senki ne használt volna szexi fehérneműket.

 

Csak a 19. században pörgött fel igazán a biznisz. Az 1800-as évek felé már előkerültek a bő alsó nadrágok, amiket a hölgyek a nagyobb ruhák alatt viseltek. A “bloomer” néven ismert darabokat egy Amelia Bloomer nevű hölgy értékesítette először. Majd nem sokkal később megjelentek az első, maihoz hasonló melltartók. 1914-ben került a boltok polcaira az első kosaras melltartó, amely nemcsak megemelte, hanem el is választotta egymástól a melleket.

 

Mi a helyzet manapság?

 

Azzal talán mindenki egyetért, hogy a szexi fehérneműk viselése ma már nagyon gyakori. Kevés olyan hölgy van, akinek ne lenne legalább egy olyan darabja, amivel férfiakat tudna elcsábítani. Lehet ez egy csipkés melltartó, egy nem túl sokat takaró tanga vagy éppen egy szexi body. Idetartoznak még a harisnyakötők és a hálóharisnyák, amik szinte azonnal izgalomba hozzák a férfiakat. Más kérdés, hogy minél szebb egy fehérnemű, annál kényelmetlenebb. Az igazán különleges darabokat arra tervezték, hogy levegyük az urakat a lábukról, hogy aztán szinte azonnal megszabadítsanak a fehérneműtől.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!