Mivel dekoráljuk a falat 2021-ben?

2021.10.13.

Egy hangulatos nappaliba mindig öröm hazatérni, de mindenkinek mást jelent a hangulatos nappali kifejezés. Épp ezért nincs két egyforma ember, ha dekorációról van szó.

 

A következő cikkben a Vászonkép Szalon segítségével összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet arra, hogy hogyan is tudjátok feldobni a lakásotokat.

 

2021 fő irányvonalai

 

Az bizonyosan elmondható, hogy 2021 a természet színeiről és azok összhatásairól szól. Ide tartoznak a természetes anyagok is, mint a rattan vagy a juta. Ha a fallal nem játszanánk, akkor a teret töltsük meg növényekkel, természetes anyagú bútorokkal.

Ugyanígy segíthetünk azzal, ha makramékat helyezünk el itt-ott. A makramék 2021-ben újra reneszánszukat élik, egyre többen hódolnak ennek a hobbinak is. Növénytartóként vagy fali díszként is tökéletesen megállják a helyüket. 2021-ben a földes színek és a meleg természetes textúrák kombinációja került előtérbe, ezért válassz ilyen színösszeállításban.

 

A természetesség a berendezésekben is megmutatkozhat. Legyen a tér szellős, átjárható. Eközben használjunk természetes színeket, növényeket. Ha ez megvan, akkor foglalkozhatunk a fallal is, hogy hozzájárulhasson a gyönyörű összhatáshoz.

 

Rendszer

 

Ki ne emlékezne gyermekkora polcaira, amin kisautók, mindenféle mütyürök sorakoztak, sok-sok emlék, amik később már csak a helyet foglalták? Ma már inkább hódít a praktikum, el se tudnánk képzelni annyi apróságot a polcon. A modern stílussal együtt megérkezett az egyszerűség, a minimalista stílus. A falakon ebben az esetben a polcoknak funkciója van, kis lakásban tárolásra tökéletesek.

 

Vászonképek

 

Ha egy mobil eszközzel szeretnénk feldobni a falat, tökéletes megoldás lehet egy vászonkép. Könnyen leszerelhetőek, feltehetőek. Ha nem szeretnénk fúrni, akár egy fent lévő polcra is tehetjük.

 

Tehetünk ki családi fotókat is vászonkép formájában, ezekkel így némi emléket is csempészhetünk a lakásunkba, de mégsem lesz giccses.

 

Választhatunk vászonképnek különböző absztrakt képeket, vonalrajzokat, bármit, amit csak szeretnénk. Ha esetleg nem jutunk dűlőre, akkor az olyan profi szakemberek, mint a Vászonkép Szalon szakijai, biztosan készséggel segítenek.

 

Arra érdemes odafigyelni, hogy egy vászonkép akkor mutat jól, hogy ha szép nagy a falhoz képest, akkor vonzza kellő mértékben a tekintetet.

 

Növényfalak

 

Egyre elterjedtebbek manapság a növényfalak, hiszen nem csak mutatósak, de még a környezetnek is jót teszünk velük. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindenki meg fogja csodálni, ha látogatóba jön.

 

Fali dekorációk

 

Mi is készíthetünk különböző fali dekorokat, ezzel személyesebbé tehetjük a lakást. Nagyon sok olyan díszt is készíthetünk, amihez különösebb kézügyesség sem kell, de megpróbálkozhatunk akár egy makraméval is.

 

Bármivel is szeretnénk dekorálni a lakást, azt tartsuk szem előtt, hogy ott éljük a mindennapjainkat, így legyen az számunkra otthonos.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!