Nem mindennapi edzőpáros - képgaléria

2017.02.03.

Mint azt honlapunkon már megírtuk, február elsejétől Szanyó Károly és Sándor Tamás vette át a labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny szakmai irányítását. (Pécsi Napilap)

- Hogy jött képbe a Kozármisleny, ráadásul annak tükrében, hogy edzőként még sohasem dolgoztak együtt?

- Pedig már régóta terveztük – nevetett Sándor Tamás. – Szanyó Karcsival harmincéves barátság fűz össze bennünket, még a korosztályos válogatottakból ismerjük egymást. Amikor abbahagytuk játékosként a futballt, és megszereztük a szükséges edzői képesítéseket, már beszéltünk róla, ha valamelyikünk felkérést kap, akkor visszük magunkkal egymást, és együtt dolgozunk. Ezt egy hete Karcsi kapta meg Kozármislenyből, és rögtön hívott is, hogy dolgozzunk együtt.

- Ki lesz a főnök?

- Papíron Szanyó „viszi el a balhét”, ő a kinevezett vezetőedző, de annyira egyformán gondolkodunk a labdarúgásról, hogy igazából nincs alá-fölérendeltségi viszony köztünk. Óriási kihívásnak tekintjük a kozármislenyi munkát, ezért is vágtunk bele.

(A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)

Szanyó Károly futballistaként magyar bajnokságot nyert az Újpest csapatával és Magyar Kupa döntőt is játszott. Ez mellett tagja volt az 1996-os Atlantai Olimpiára kijutó remek magyar olimpiai válogatottnak. Edzői karrierjében is sikereket tudhat maga mögött, 2 éve az ő vezetésével a Vasas megnyerte az NB II-t és feljutott az NB I-be, ahol ugyancsak irányíthatta az angyalföldieket.

Sándor Tamás neve Debrecennel fonódik össze, hiszen ott lett profi játékos, majd később többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa győztes labdarúgó. 11 alkalommal húzhatta magára a nemzeti válogatott mezét, ő is tagja volt az Atlantai olimpiai válogatottnak, de szerepelt az olasz Torino csapatában, Törökországban és Izraelben is. 2011-től 2016-ig a Debrecen NB I-es csapatának másodedzőjeként tanulhatott bele az edzői szakmába, ahol komoly sikereket értek el, 2 alkalommal bajnoki címet illetve kétszer Magyar Kupát is nyertek.

- Pedig ez nem lesz könnyű, hiszen a Kozármisleny a 16. helyen áll…

- Ezen a héten ismerkedtünk a kerettel, játszottunk is egy edzőmeccset a PMFC-vel, de a sérülések miatt annyira hiányos, szűk a keret, hogy az eredmény nem mérvadó. Azt látjuk, hogy a játékosok elszántak, akarnak, úgyhogy szerintem nem lesznek kiesési gondjaink.

 

Sándor Tamás fotója: blikk.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!