Nyertek a pécsiek Győrben

2021.10.25.

Győzni tudott mindkét NB II.-es baranyai labdarúgócsapat idegenben vasárnap. A PMFC Katona góljával Győrből, a Szentlőrinc Grumics találatával a Soroksártól hozta el a három pontot.

 

 

Lendületesen kezdett a PMFC Győrben, s ennek már a 7. percben meg lehetett volna az eredménye, ugyanis Hegedűs remek helyzetben kapott labdát. A szélső viszont nem találta el jól a csípő magasságban pörgő labdát.

 

 

A 18. percben viszont Futó óriási baloldali beadását követően Katona pár méterről a kapu baloldalába bólintott, s mint később kiderült, ezzel meg is szerezte a Pécsnek a három pontot. A győzelemhez azért most kellett egy-két Helesfay-bravúr is.

 

GYŐR–PMFC 0-1 (0-1)

 

Labdarúgó NB II., 13. forduló. Győr, 780 néző. Vezette: Derdák (Kulman, Ország). GYŐR: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács D. – Bagi (Toma, a szünetben), Vitális – Szimcso (Berki, a szünetben), Kulcsár K. (Vernes, 66.), Sipőcz B. (Óvári, a szünetben) – Bacsa. Vezetőedző: Klausz László. PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Dávid, Katona L. – Kónya, Futó (Tölgyesi, 73.), Geiger (Hursán, a szünetben), Hegedűs M. (Marquez-Airosa, 62.) – Tihanyi, Adamcsek (Bíró B., 62.). Vezetőedző: Vas László.

 

Gólszerző: Katona L. (18.).

 

A Szentlőrinc szintén sikerrel vette a zsinórban harmadik idegenbeli meccsét. A Soroksár otthonában Grumics fejelt a 30. percben Harsányi jobboldali beadásából a jobb alsóba. Korábban egyébként épp a gólpasszt adó játékos lőtt egy kapufát, de a másik oldalon is rezgett a léc Lőrinczy lökete után.

 

SOROKSÁR–SZENTLŐRINC 0-1 (0-1)

 

Labdarúgó NB II., 13. forduló. Budapest, 250 néző. Vezette: Nagy N. (Punyi, Márkus). Soroksár: Varga Á. – Ternován, Gyömbér, Csontos, Pászka – Haris, Hudák (Szerető, 66.) – Korozmán, Lőrinczy, Redzic (Kovac A., 77.) – Lovrencsics B. (Magyari, 87.). Vezetőedző: Lipcsei Péter. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi B., Hesz O., Tamás L., Németh M. – Havas, Jancsó (Ujvárosi, 74.) – Harsányi I. (Kovács M., 87.), Biben, Cenaj (Szinanovics, 64.) – Grumics (Mervó, 64.). Vezetőedző: Marián Sluka.

 

Gólszerző: Grumics (30.).

 

Legyűrte a Diósgyőr a sereghajtót, rohan a dobogósok után

 

Az élen egyre élesedik a verseny a feljutást érő helyekért, s a Diósgyőr is igyekszik megtenni, hogy egy évvel a kiesését követően még ott legyen az osztályváltásra érdemes csapatok között. Most az utolsó helyezett Tiszakécskét gyűrte le, s így tartotta a lépést a három dobogóssal, a Vasassal, a Kecskeméttel és a Szombathellyel.

 

További eredmények: Budafok–Budaörs 0-0, Dorog–Csákvár 0-2, III. kerület–Siófok 2-0, Nyíregyháza–Szolnok 2-0, Tiszakécske–Diósgyőr 1-2, Békéscsaba–Kecskemét X-X, Szombathely–Ajka X-X, Szeged–Vasas X-X.

 

Ez következik (10. 31.): PMFC–Nyíregyháza, Ajka–Szentlőrinc (mindkettő 17.00).

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!