Nyitva maradhatnak az autószervizek a lezárás alatt

2021.03.05.

A Vezess információi szerint a március 8-án életbe lépő, országos korlátozások nem vonatkoznak az autószervizekre.

 

 

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt március 8-án újabb korlátozások lépnek hatályba Magyarországon. Noha a bejelentés során elég homályosan fogalmaztak az érintett szektorokról, a Vezess úgy tudja, hogy az autószervizekre nem vonatkoznak majd a korlátozások, vagyis továbbra is nyitva maradhatnak.

Az autókereskedések is nyitva maradhatnak, de értékesítési tevékenységet magánszemélyek részére nem végezhetnek, csak jogi személyeket szolgálhatnak ki.

Az újabb korlátozások bejelentése után az autós érdekvédelmi szervezetek megkeresték az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy a közlekedés biztonságának fenntartása érdekében a gépjárműszervizek nyitva tartása ne változzon. Kérvényezték a márkakereskedések nyitva tartását is március 8-tól.

A döntés érthető: elég, ha csak a mentők, rendőrség, katasztrófavédelem autóira gondolunk, de az élelmiszerüzletek, patikák ellátásához is szükség van működő járműparkra. Emellett persze hasonlóan fontos a munkába járáshoz használt céges és magánkézben lévő járművek karbantartása is.

A rendelkezések egyelőre nem jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Forrás: Vezess

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!