Pécs egyik választókörében időközi választás lesz

Pontosan ugyanannyi szavazatot kapott két jelölt, időközi szavazásról döntött a Kúria.

2024.06.25.

Az ATV Híradó riportjából derült ki, hogy a Kúria döntése nyomán időközi választás lesz Pécs egyik választókörében, miután a XV-ös körzetében pontosan ugyanannyi szavazatot kapott egy ellenzéki- és egy kormánypárti jelölt. A kormánypárti jelölt ennek okán újraszámlálást kért, ami miatt a Kúria új választást írt ki.

 

A Kúria döntése alapján a XV-ös körzetben meg kell ismételni az önkormányzati választást. Az ATV megkereste az ügyben a kormánypárti jelöltet, akit nem értek el, a Fidesz azonban reagált. Csizmadia Péter frakcióvezető közölte:

„Elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a bírósági döntést, és arra készülünk, hogy az ősz folyamán, a kora ősszel sor kerül az időközi választásra. Minden alapunk megvan, hogy bizakodóak legyünk, a mi jelöltünk fog győzedelmeskedni az időközi választáson.”

Noha az ellenzék korábbi összefogása szétesett Pécsen, a megmaradt koalíció jelöltje pozitív és arra számít, megnyerheti az időközi választást. Érdekesség, hogy Pécsen az ellenzék jelöltje maradt a polgármester, ugyanakkor a képviselőtestületben nem sikerült megszerezniük a többséget, így minden egyes szavazat fontos lesz.

lier.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!