Pécs: Megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter
2021.01.28.Hazánkban elsőként, Baranya megyében megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával a klaszter alakuló ülésére 2021. január 27-én került sor. A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.
„Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük a szemünket a célról” Henry Ford
A klasztertagok az alábbi területeken biztosítják a klaszter működését, fenntartását, fejlesztését:
Oktatás, képzés
Közös információs adatbázis (szállítók, vevők, erőforrás-központok)
Közös megjelenés, képviselet (hazai, nemzetközi)
Közös rendezvények, programok, pályázati projektek
Innováció, tapasztalatcsere, tudásmegosztás
Klaszter belső és külső piacának élénkítése egymás jobb megismerésével
Társulás a beszerzésekben, anyagbeszerzésben (helyi termékek)
A klaszter elnöksége:
Elnök:
Teleky Zoltán (Teleky Catering, ROOM Bistro&Club)
Alelnökök és kiemelt feladatkörük:
Felcser Dávid (Nappali, Reggeli) – fenntarthatóság, helyi termék
Gellai Gergő (Est Café, Made in Pécs Café) – rendezvények és programok, fesztiválok
Miszler Miklós (Mischler Cakes, Fókusz Étterem) – technológia korszerűsítés és fejlesztés
Zachár Zsolt (Elefántos Étterem) – belvárosi ingatlanok és teraszok, városi bérleti kondíciók
Aláíró partnerek: Teleky Catering, ROOM Bistro&Club, Blöff Bisztró, Főnix Pizzéria, Elefántos Étterem, Rokusch Kávézó, Mevid Zrt., Pezsgőház Étterem, Nana Bistro, Mischler Cakes, Fókusz Étterem, Est Café, Made in Pécs Bár, Pécsi Kávé – Bar19, Morzsa Bakery, Crystal Étterem, Nappali, Reggeli, Organik Tojás, Aranykacsa Étterem
Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!