Pécs: Megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter

2021.01.28.

Hazánkban elsőként, Baranya megyében megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával a klaszter alakuló ülésére 2021. január 27-én került sor. A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.

„Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük a szemünket a célról” Henry Ford

A klasztertagok az alábbi területeken biztosítják a klaszter működését, fenntartását, fejlesztését:

Oktatás, képzés

Közös információs adatbázis (szállítók, vevők, erőforrás-központok)

Közös megjelenés, képviselet (hazai, nemzetközi)

Közös rendezvények, programok, pályázati projektek

Innováció, tapasztalatcsere, tudásmegosztás

Klaszter belső és külső piacának élénkítése egymás jobb megismerésével

Társulás a beszerzésekben, anyagbeszerzésben (helyi termékek)

A klaszter elnöksége:

Elnök:

 

Teleky Zoltán (Teleky Catering, ROOM Bistro&Club)

 

Alelnökök és kiemelt feladatkörük:

 

Felcser Dávid (Nappali, Reggeli) – fenntarthatóság, helyi termék

Gellai Gergő (Est Café, Made in Pécs Café) – rendezvények és programok, fesztiválok

Miszler Miklós (Mischler Cakes, Fókusz Étterem) – technológia korszerűsítés és fejlesztés

Zachár Zsolt (Elefántos Étterem) – belvárosi ingatlanok és teraszok, városi bérleti kondíciók

 

Aláíró partnerek: Teleky Catering, ROOM Bistro&Club, Blöff Bisztró, Főnix Pizzéria, Elefántos Étterem, Rokusch Kávézó, Mevid Zrt., Pezsgőház Étterem, Nana Bistro, Mischler Cakes, Fókusz Étterem, Est Café, Made in Pécs Bár, Pécsi Kávé – Bar19, Morzsa Bakery, Crystal Étterem, Nappali, Reggeli, Organik Tojás, Aranykacsa Étterem

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!