Pécsi cég nyerte a másfélmilliárdos közbeszerzést

2019.02.19.

Harminc új autóval bővül a hulladékszállító Délkom gépjárműparkja, a KEOP-os forrásból megvalósuló fejlesztést a Seres Kft., egy pécsi cég végzi.

Ahogy azt Őri László alpolgármester a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a harminc új autó a legkorszerűbb, Euro6-os motorral van felszerelve, a felépítményeket pedig egy pécsi cég, a Seres Kft. szállítja, várhatóan az év végére lesznek készen. Őri László kiemelte, hogy ezzel a keskeny, mecsekoldali utcákban is lehetséges lesz a szelektív hulladékszállítás, magyarán a pécsiek két fronton is nyertek.

Leitol Csaba, a hulladékszállítást végző Délkom ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az elnyert pályázatnak köszönhetően 10-11 éves autóparkot tudnak lecserélni, és nagyjából 21 ezer, családi házas övezetben található háztartásban tudják biztosítani a szelektív hulladékszálítást.

Seres László, a Seres Kft. ügyvezetője büszkén mondta, hogy amíg 2014-ben egy osztrák cég alvállalkozójaként nyertek egy jelentősebb tendert, most saját jogon tehették ezt meg. Pécs mellett Nyíregyházán (28 autó), Észak-Balatonon (22), is az ő felépítményeikkel futnak a járművek, Kaposváron is részesei lehettek egy kisebb fejlesztésnek, és aláírás előtt áll egy 15 gépkocsiról szóló szerződésük is.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

M. Z.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!