Rekordmezőny a Budapest Open dartsversenyen

2024.04.11.

Rekord nagyságú nevezés érkezett a szombat-vasárnapi WDF Budapest Open nemzetközi pontszerző dartsversenyre: 26 ország több mint 350 férfi, női, ifjúsági és paraversenyzője áll majd a tábla elé a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

 

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke felidézte, hogy a Budapest Opent 2020-ban rendezték volna meg először, ám akkor a Covid-járvány meghiúsította a debütálást, így idén negyedszer írják ki a Hungarian Open utáni második legnagyobb létszámú, a Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) világbajnoki kvalifikációjához pontokat adó hazai viadalt.

A verseny a férfi és a női mezőny számára bronz-, míg az ifjúságiak számára ezüst kategóriás, vagyis ennek megfelelő pontszámokat, és a felnőtteknél pénzdíjakat is jelent.

"Ezeket a viadalokat azért hozzuk Magyarországra, hogy minél több versenyzőnk indulhasson, a mezőny közel fele ezúttal is hazai dartsos lesz, akik kvalifikációs pontokat szerezhetnek a WDF decemberi világbajnokságára" - emelte ki az elnök.

A Budapest Openre "bemelegítésként" péntek este páros versenyt rendeznek, szombaton pedig - mivel Magyarországon a darts nagyon népszerű szabadidős sportág - az amatőrök is bemutathatják tudásukat.

Az eseményre Magyarországra érkezik Nick Rolls, a nemzetközi szövetség (WDF) főtitkára, valamint Robert Waterman, a WDF rendezvényekért felelős cégének ügyvezető igazgatója. A sportvezetőkkel a hazai szövetség elöljárói a további együttműködésről, valamint a WDF World Masters magyarországi megrendezéséről tárgyalnak. A viadal akár már októberben Budapestre érkezhet.

A WDF Budapest Open versenyeire a belépés díjtalan.

 

MTI

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!