Segítség, penészesedik a lakásom

2021.04.21.

Sok ember életét keseríti meg a falakon megjelenő penész. A meghatározott körülmények között kialakuló penész mérgező és veszélyes anyag, ezért nagyon fontos, hogy észrevegyük és védekezzünk ellene. A penész általában nedves és sötét környezetben alakul ki, de bárhol előfordulhat, így az otthonunkban, autónkban, irodánkban.

A felismerése és a védekezés ellene létfontosságú, ugyanis hosszú távon negatív egészségügyi hatása is lehet.

Milyen hatással lehet szervezetünkre a megjelenő penész?

 

Kiemelten szükséges a gyermekek, idősek, várandósok esetében kerülni a hőhíd hatására könnyedén kialakuló gombás, vagy penészes felületet. Gyakran hozzák összefüggésbe például gyermekek esetében a megjelenő asztmás tüneteket a gombás, penészes helyiségben történt tartózkodással.

 

A penész esetében leginkább a légzőrendszerre gyakorolt negatív hatását szokták vizsgálni, de azontúl még számos egészségügyi kockázatot jelenthet az emberek számára, így előidézhet máj- vagy vesebetegségeket, rákos megbetegedést, emésztési problémákat, szívbetegségeket, immun betegséget.

 

A penész típusai és a védekezés ellene

 

A penész gyakorlatilag egy gomba, ami a földön mindenhol megjelenhet. A jelenlegi információk alapján a több tízezres nagyságrendtől egészen a százezresig beszélhetünk a penésztípusok számáról, de a kutatók sem tudják pontosan, hogy hány fajta létezik.

 

Egyes megjelenő típusok nem veszélyesek az emberi szervezetre, sőt van, aminek előnye is van, más típusok azonban károsak, és ezek miatt fontos kiemelten foglalkozni az ellene történő védekezéssel is.

 

Fontos tudnunk, hogy vannak a penészedés megelőzését támogató termékek is, így például speciális, penészedést gátló falfestékek. Ezeket abban az esetben mindenképpen érdemes használni, ha az adott helyiség vagy otthonunk alkalmas a hőhíd kialakulására, nagy a páratartalom, vagy lehetséges a dunszt jellegű közeg kialakulása. Érdemes előzetesen védekezni, mert ha már megjelenik a penész, akkor annak eltávolítása sokkal nehezebb folyamat, amit körültekintően és mielőbb szükséges megtenni.

 

Elképzelhető olyan eset is, hogy a penészes, gombás felület nagysága akkora, hogy mi magunk nem is tudjuk eltüntetni azt, hanem speciális, erre szakosodott szolgáltatást szükséges igénybe vennünk. Keressen minket bizalommal az info@euro-higienia.hu e-mail címünkön!

 

Az otthon megjelenő penész esetében fontos vizsgálni, hogy mi lehet az oka a kialakulásának. Ha már megjelent, akkor számítani kell arra, hogy elterjed nagyobb felületen, ezért fontos átvizsgálni minden lehetséges helyet, ahol előbukkanhat. Minden helyen, ahol megjelent a penész vagy a gomba, az ellene való kezelést le kell folytatni, amely eltünteti, megszünteti a penészedést. Javasolt megoldások sokszínűsége miatt hívjon minket és konzultáljunk a +36209145494 telefonszámon! Minden felületet kezelni szükséges. Első lépés a fertőtlenítés, második lépés a festés.Ahol, vagy amelyik anyagon, tárgyon ez nem lehetséges, akkor azt meg kell semmisíteni, mert arról újból továbbterjedhet a penész. Professzionális megoldásként célszerű a levegőt is fertőtleníteni.

 

A szakemberek véleménye szerint a kezelésnél jóval fontosabb a megelőzés, így lehetőség szerint érdemes a nedvesebb helyiségekben a megelőző termékeket használni egészségünk megőrzése érdekében.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!