Székesfehérvár polgármestere nem esett kétségbe az adóelvonás miatt

2020.12.20.

Cser-Palkovics András úgy véli, hogy a koronavírus-járvány és a járványintézkedések ellenére a megyeszékhely stabil gazdálkodással zárja az évet.

Közösségi oldalán számolt be a város gazdasági állapotáról Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester. Azt írta, hogy a „drasztikus bevételkiesés és a védekezésre fordított jelentős költségek ellenére” a megyei jogú város a költségvetés tekintetében is stabilan zárja a 2020-as esztendőt. Szerinte ez a takarékos gazdálkodásnak és az állami, uniós források mellett, a „továbbra is nagyon erős” helyi gazdaságnak köszönhető.

 

Kitér a most bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekre, amelyek „ugyan érintik az iparűzési adót és bevételkiesést okoznak”, de a város irányítóinak értelmezése szerint csak a járványidőszakra vonatkoznak, és álláspontjuk az, hogy nem érintik a bevételek jelentős részét befizető nagy adófizetőket. Cser-Palkovics úgy véli, hogy a mostani intézkedések „csak a kkv szektorba tartozó, főként egyébként magyar tulajdonban lévő kisebb vállalkozásoknak biztosítanak kedvezményes adómértéket 2021-ben”. Szavaiból az derül ki, hogy ezeket a lépéseket nagyjából helyesli, és a döntések városra gyakorolt hatását először nyugodtan értékelni kell, „a bevételkiesés mértékét pontosan ki kell számolni, hatásait pedig át kell gondolni, és ha ezekről szükséges, akkor egyeztetni kell a minisztériumokkal” mégpedig: „felelős polgármesterként nem kiabálva, hanem - megoldásokat nyújtó - megállapodások lehetőségét keresve” – szúr oda evvel az ellenzéki önkormányzati vezetőknek is.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!