Színes gálával zárja az év első felét a pécsi Fordan Táncklub

2019.06.15.

Látványos gálával zárja a Pécsi Fordan Táncklub első félévét és tavaszi versenyidényét. Június 16-án, vasárnap 16 órától több, mint 300 fiatal népesíti be a Lauber Dezső Sportcsarnokot. A pécsi táncosokon kívül, a klub pécsváradi, bólyi, szajki fiataljai és szerepelni fognak.

A Fordan Táncklub Tanévzáró Gálája két részből fog állni, 1 – 1 rész kb. másfél órás lesz. A gálán összesen közel 300 táncos 50 produkciója fog bemutatkozni. Fellépnek az akrobatikus rock ’n’ roll párosok és leányformációk minden korosztályban, bemutatkoznak a Fashion Dance csoportok, valamint a klub referencia táncosai, akik az elit vonalat képviselik. A gála legifjabb szereplői a manó tornások és a mini rocky-sok lesznek, akik nagyrészt a 4-6 éves korosztályt képviselik, a Retro Táncműhely férfi boogie woogie táncosa pedig túl van már az 5. ixen is. A színes tánc kavalkádban várhatóan mindenki megtalálja a számára legkedvesebb táncműfajt, vagy éppen tánccsoportot. A fellépés után minden táncos színes emléklapot kap. A műsorszámok a Pécsi Fordan Táncklub 15 oktatójának, edzőjének és asszisztensének munkáját dicséri.

Az első részt az Európa-bajnok Elysium felnőtt női formációs csapata nyitja és zárja is, mivel ők a gálán két koreográfiával is szerepelnek. A második rész nyitószáma pedig a legaktívabb és legeredményesebb fashion dance csapat lesz, az Illusion.

A rendezők ezúttal is számítanak a közönség aktivitására. A Gála ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség a közönség részéről. Este 7 körül derül ki, hogy ki a nézők kedvenc csoportja, párosa, vagy táncosa. A győztes egy különleges serleggel lesz gazdagabb. Mint minden Fordanos rendezvényen, ezúttal is értékes ajándékokat, utazásokat, utalványokat sorsolnak ki a rendezők a lelkes szavazók közt.

A Tanévzáró Gála remélhetőleg komoly közönségsikerre számíthat, hiszen a hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi szimpatizáns is látogatja a színvonalas Fordanos rendezvényeket.

A Tanévzáró Gálával még nem ér véget teljesen a tavaszi szezon, hiszen a visszavan még Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa – bajnoksága, amelyet ezúttal Balatonfüreden rendeznek. Hét csapatuk is kvalifikálta magát az EB-re, így júniusban még folytatódik a felkészülés.

A klub első féléve pörgősre sikeredett. A négy kiemelt saját rendezésű verseny és gála mellett szinte minden hétvégére jutott egy – egy hazai vagy nemzetközi táncverseny vagy éppen bemutató.

 

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!