Szombathelyi Haladás lesz a Pécsi MFC vendége

2021.03.02.

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában szerdán 14.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.

 

Hétközi fordulót rendeznek a másodosztályban, a 4. helyen álló, 48 pontos Pécsi MFC otthonában lép pályára a 6. helyezett, 40 pontos Haladás. A két gárda immáron harmadszor csap össze a 2020/21-es kiírásban. Ősszel a Rohonci úti bajnokin gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, míg a Mol Magyar Kupa 8. fordulójában február 10-én a zöld-fehérek Dragóner Filip 89. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek. A pécsiek a bajnokságban idén két-két győzelmet és döntetlent, egy vereséget gyűjtöttek be. Legutóbb a szomszédvári összecsapáson Szentlőrincen 0-0-t játszottak.

 

A Vas László irányította me­csek­aljaiak különösen a védekezésükre alapozhatnak, az NB II.-es mezőnyben a piros-feketék kapták a legkevesebb gólt – mindössze tizenhatot. Házi gólkirályuk pedig a hattalálatos Geiger Norbert. A Haladás az ajkai vereség után vasárnap egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni meccset, a zöld-fehérek látványos, lendületes, gólratörő játékkal 4-0-ra nyertek. Úgy, hogy akár még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a vasiak. A pécsiek elleni fellépésen bizakodásra adhat okot, hogy utóbbi két meccsen a PMFC nem tudott betalálni a Hali kapujába.

– Utólag az ember könnyebben beszél és okosabb, mint a mérkőzés előtt, de talán nem túlzás azt állítani, hogy várható volt a Kaposvár elleni diadalunk – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Hiszen előtte a Kisvárda ellen is nagyszerűen teljesítettünk. A somogyiak elleni első félidő pazar játékot hozott, a második csendesebb volt, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. De ez már elmúlt, azóta a szerdai összecsapásra készülünk. Hasonló mérkőzésre számítok, mint az elmúlt két, Pécs elleni találkozónk volt. A pécsiek újoncként remekül szerepelnek, a dobogót ostromolja, egy roppant szervezett csapat, hétről hétre nagyszerű védekezést láthatunk tőle. Illetve van két veszélyes fegyvere, a pontrúgásai és a nagy bedobásai, amelyekből sok helyzetet alakítanak ki és gólokat szereznek. Ha ezeket le tudjuk védekezni, akkor komoly esélyünk van arra, hogy nyerjünk. Csilus Tamás és Devecseri Szilárd hosszabb időre kidőltek, még Medgyes Zoltánra sem számíthatok. Jó hír, hogy Tóth Dávid rendbejött és már a keret tagja lesz.

A forduló további párosítása,

14.30: DEAC–Gyirmót, Soroksár–Szentlőrinc, Dorog–Csákvár, Nyíregyháza–Békéscsaba, ETO FC Győr–Kazincbarcika. 18.00: Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Szolnok, Vasas–Siófok, Ajka–Debreceni VSC, Kaposvári Rákóczi–Budaörs.

vaol.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!