Szúnyog ellen tabletta Pécsen? Igen!

2024.04.16.

A kerti esővízgyűjtőkben alkalmazható, szúnyoglárvák gyérítésére szolgáló tablettákat biztosítanak a lakosságnak Pécsen – tájékoztatta a városüzemeltetési feladatokat ellátó társaság az MTI-t.

 

A Biokom NKft. a közleményében azt írta: a tabletták segítségével megelőzhető a szúnyoglárvák kikelése a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, kerti tavakból, egyéb udvari vízfelületekről.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szúnyoginvázió megelőzése nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül, az otthoni védekezés rendkívül fontos.

Az érdeklődők először április 19-én 16 és 18 óra között juthatnak hozzá a szerhez Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) melletti füves téren, rossz idő esetén az épület aulájában – olvasható a közleményben.

Szúnyogok és kullancsok

Mi lenne a világban szúnyogok nélkül? Arról is beszámoltunk, hogyan szabaduljunk meg tőlük öko-módon. Adtunk persze más jellegű tippeket is. Például, hogy hogyan kezeld a szúnyogcsípést házilag. Ezek a praktikák viszont biztosan nem válnak be a szúnyogok ellen. Szúnyogmonitor néven weboldal indult az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpont kutatóinak közreműködésével, hogy a lakosság bevonásával feltérképezzék az emberre veszélyes kórokozókat, vírusokat is terjesztő, invazív csípőszúnyogfajok hazai terjedését. Tavaly év végén már megírtuk, hogy felbukkant a tigrisszúnyog Pécsen. Ugyancsak érdekes hír volt, hogy megjelentek a szúnyogok az Antarktiszon. A szúnyogok mellett a jó időben érdemes a kullancsokra is odafigyelni, ezzel a témával kapcsolatban is leírtuk a részleteket.

(MTI)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!