Te hogy turbózod az immunrendszered?

2022.01.24.

Az elmúlt két esztendő, amit a pandémia jócskán meghatározott, átírt egy sor olyan szokásunkat, ami a világjárvány előtti időkben teljesen másként működött, és most itt nem feltétlenül a szórakozási vagy utazási szokásokra gondolunk.

Korábban nagyon sok ember jóval kevesebbet törődött az egészségével, de a járvány kitörése óta az emberek java része próbál jóval tudatosabban bánni az egészségével.

 

Persze sokan mondják, hogy erősítik az immunrendszerüket, de ahhoz, hogy ez valóban megtörténjen, nem elegendő néhány vitaminkapszula bekapdosása, hiszen jóval komplexebben kell kezelni a dolgot.

Erősítsd az immunrendszered!

 

Ha úgy határoztál, hogy idén sokkal jobban odafigyelsz az egészségmegőrzésre, akkor a következőkre érdemes odafigyelni!

 

  1. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen, hisz amellett, hogy olyan anyagokat termel a szervezetben, amely segít leküzdeni a kórokozók támadását, erősít is, védi az ízületeket, és késlelteti az öregedés jeleit. Ha hetente több alkalommal sétálsz, jógázol, kocogsz, akkor jó eséllyel felkészültebben várod majd az öregkori mozgáskoordinációs problémákat is.
  2. Egészséges és változatos étrenddel is sokat tehetsz, ami persze nem jeletni azt, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt ehetsz, hiszen fontos, hogy mindenféle tápanyag kerüljön a szervezetedbe, már csak azért is, hogy csontjaid és izmaid is egészségesek maradjanak minél tovább.
  3. A megfelelő folyadékbevitel is fontosabb, mint azt sokan hinnék, ezért soha ne feledkezz meg az ideális vízmennyiségről.

 

Ezek képezik az alapját az egészséges életmódnak, amelyek segítenek a szervezetednek ellenállóbbnak lenni a kórokozókkal szemben.

 

A rutin meg az évek

 

Minden felnőtt ember tudja, hogy a napi alvásszükségletet lehetőleg minél többször ki kell elégíteni, hiszen a kialvatlanság az immunrendszer gyengülésének az egyik okozója.

 

Természetesen nagyon fontos, hogy rendszer legyen az életünkben, rendezetten éljünk, sokat tartózkodjunk friss levegőn, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy a gyógyvizeknek milyen fontos élettani szerepük van az egészségünk megőrzésében.

 

Nem mindig tud az ember eljutni gyógyfürdőkbe, de az otthoni körülmények között is kényeztethetd magad, és akár időskorban is vehetsz kényelmesen és biztonságosan ülőfürdőt fürdőkádajtó beszerelésével!

 

Ne mondj le a gyógyító, frissítő, relaxáló és immunerősítő ülőfürdőkről, csak azért, mert nehezedre esik belépni a kádba, hiszen az UDOOR fürdőkádajtó csapata gyorsan és felfordulásmentesen át tudja alakítani a régi kádat egy kádajtó beszerelésével!

 

Élvezd minél tovább az életet!

 

Ha időben elkezdesz gondoskodni az egészségedről és a biztonságos otthonról, akkor egyrészt valószínűleg jóval kevesebb egészségügyi gondod lesz időskorban, másrészt pedig tudod továbbra is élvezni az életet annak minden finomságával együtt!

 

Légy előrelátó, kezdj egészségesen élni már ma!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!