Te mennyire alszol jól?

2023.09.13.

Talán nem véletlen az, hogy számtalan tanulmány foglalkozik azzal, hogy mi a pihentető alvás titka. A modern, felgyorsult világunkban ez kiváltképp fontos, hiszen mindent próbálunk a lehető leghatékonyabban megoldani, véghezvinni. Miért épp az alvás maradna ki a szórásból?

 

 

Ha úgy érzed, neked is van még hova fejlődni alvás terén, vagyis hiába alszol akár 6-7-8 órát vagy még annál is többet, de mégsem érzed magad kipihentnek, akkor az bizony változtatásért kiált. Mai cikkünkben azt nézzük meg, hogy pontosan mit is lehet tenni az ügy érdekében.

Legyen komfortos a hálószobád!

 

Ahhoz, hogy valóban kényelmesen tudj pihenni, olyan hálószobára lesz szükséged, ami harmóniát áraszt, amelynek nyugtató és pihentető hangulata van. Ehhez persze egy kényelmes ágyikóra is feltétlenül szükséged lesz, így a Prémium bútoráruház ágyai, ágykeretei között is érdemes lesz majd körülnézni.

 

Nyilvánvalóan az ágy lesz majd a helyiség szíve, központi eleme, így mindenképpen érdemes a kényelmen túl a stílust és az esztétikumot is figyelembe venni. Szerencsére ma már bőven akad választék, így akár fából, akár kárpitos változatokból is bőven találsz majd termékeket a fent említett webáruház kínálatában.

 

Lényeges, hogy színben és formavilágban is illeszkedjen a szoba, valamint az otthonod stílusához, illetve érdemes arra is tekintettel lenni, hogy ki fogja használni az ágyat.

 

Amennyiben gyakori vendég az ágyban egy vagy két vagy még több totyogó, addig nem biztos, hogy a bársony lesz az ideális anyagválasztás.

 

Ne zsúfolj tele semmit!

 

Hasonlóan fontos szempont, hogy a kisebb otthonokban az ágyak akár még tárolófunkciót is elláthatnak. Így ha te magad is úgy érzed, hogy nincs odahaza elég hely, és jól jönne még egy-két titkos kis rekesz, akkor mindenképp olyan franciaágyat válassz, amely akár ágyneműtartóval, akár külön rekesszel rendelkezik.

 

Így ugyanis elejét veheted annak is, hogy eluralkodjon a hálószobában a káosz, ami mint tudjuk, a nyugalom és a pihenés ellen dolgozik.

 

Gondold végig, hogy mit szeretnél ott tárolni, hogy valóban szükség van-e rá, vagy esetleg túl tudsz adni rajta. Minél kevesebb dolog van ugyanis a hálóban, annál felszabadultabban érezheted ott magad!

 

Alakíts ki egy esti rutint!

 

Hiába azonban minden stílusos hálószoba, minden optimális berendezés, elrendezés, ha te magad “rendetlen” vagy. Mit is értünk rendetlen alatt?

 

Többek között azt, hogy nem hagyod, hogy a tested is felkészüljön a pihenésre. Ha folyamatosan ingereket keresel, ha vadul görgeted a közösségi oldalakat, ha koffeint vagy alkoholt tartalmazó italt iszol, ha nehezeket eszel röviddel lefekvés előtt. Ekkor ugyanis éppen akadályozod az elméd és a tested abban, hogy elcsendesüljön.

 

Ilyenkor már inkább kapcsolj le minden fényt, elektronikai eszközt, koncentrálj arra, hogy a kényelmes ágyadban pihensz, nyugodj meg, gondold végig a napod, adj hálát a jó dolgokért, majd készülj fel a kiadós és mély alvásra!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!