Tesztelik a pécsi idősotthonokat

2020.04.17.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata több héttel ezelőtt kezdte meg az egyeztetéseket arra vonatkozóan, hogy a fenntartásában működő idősotthonokban klinikai szintű - azaz nem gyors – új koronavírus teszteket végeztethessen mind a dolgozókon, mind pedig a gondozottakon.

Ilyen, úgynevezett PCR alapú teszteket ismereteink szerint összesen két, hatóság által akkreditált magánlabor végezhet Magyarországon, közülük sikerült megtalálnunk azt, amely szabad kapacitással rendelkezik. A teszteket a húsvéti hétvégét követő kedden végeztettük el, és szerdán adtuk le kiértékelésre. Összesen 136 tesztet végeztettünk el a pécsi önkormányzat Egyesített Egészségügyi Intézményei dolgozóinak segítségével.

Ez a mennyiség az önkormányzat fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottja és dolgozója szűrésére elegendő volt. Ezen felül lehetőséget kapott tesztek elvégzésére két, nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állománya is.

Jelenleg a tesztek eredményét várjuk, ezek várakozásaink szerint a hét végéig érkeznek meg. Amint birtokunkban lesznek, a PCR tesztek eredményeit a nyilvánosság elé tárjuk.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!