Tippek a zsíros bőr sminkeléséhez

2023.11.15.

Bár a zsíros bőr sokkal rugalmasabb, és később jelennek meg rajta az öregedést jelző ráncok, ugyanakkor a kezelése sok problémát okoz. A sminkeléséről pedig már ne is beszéljünk. Bármilyen alaposan készíted el ugyanis a sminkedet, szinte mérget vehetsz rá, hogy néhány óra múlva ismét fényleni fog majd az arcod.

 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy teljes mértékben le kell mondanod róla, csupán néhány egyszerű szabályt kell betartanod, hogy búcsút mondhass a T-zónád nem kívánt csillogásának.

 

Készítsd fel a bőröd a megfelelő rutinnal!

Tudjuk, hogy nehéz ellenállni annak a kísértésnek, hogy erősen megtisztítsd, mattítsd és szárítsd a bőrödet, ám ezzel éppen az eredeti célod ellenkezőjét fogod elérni. A bőröd ugyanis ennek hatására még több faggyút fog majd termelni.

 

Válaszd inkább ehelyett a DOUGLAS nappali arcápoló termékei között fellelhető Douglas Essential kiegyensúlyozó tisztító tonikot, amelynek a zöld tea kivonattal dúsított formulája zsíros és kombinált bőrre különösen előnyös.

Emellett nem szabad megfeledkezned a bőröd táplálásáról sem! Válassz egy olyan könnyű, mattító hidratáló krémet, mint amilyen a SISLEY PARIS Mattifying Moisturising arckrém, amely egyébként szintén megvásárolható a DOUGLAS kínálatában!

 

Ez a készítmény 3 szinten fejti ki hatását: a mályvarózsa kivonat egész napos hidratálást, a bambuszpor és a Jáva tea azonnali és hosszan tartó mattító hatást, a benzoin, a bojtorján és a nősziromlevél kivonatoknak köszönhetően pedig tisztító és összehúzó hatást biztosít.

 

Válassz megfelelő sminket!

 

Általános tévhit a hölgyek körében, hogy a problémás bőrnek nehéz alapozóra van szüksége, mivel csak ez képes megfelelő erősségű fedést biztosítani számára. Pedig ez egyáltalán nem így van. Számos olyan alapozó kapható manapság, amely légiesen könnyű, mégis erős fedése van, mindemellett pedig olyan extra összetevőkkel is dúsították őket, amelyek gondoskodnak arról, hogy a bőr a nap végéig tiszta és matt maradjon.

 

A mi személyes kedvencünk a MAC Studio Fix Fluid olajmentes alapozója, amely UVA/UVB SPF15/PA++ fényvédelemmel és egész napon át tartó zsírosodásgátló hatással rendelkezik. Ez a termék egyébként a DOUGLAS sminktermékei között szintén megtalálható.

 

Az alapozó még tartósabbá történő tételéhez pedig mindig használj primert! Ennek a készítménynek a segítségével ugyanis optikailag még inkább feltöltheted az apróbb ráncokat, és egyenletesebbé teheted a bőrfelszínt.

 

Legyen a púder a legjobb barátod!

 

Akár egy kompakt, akár egy porpúderről van szó, ez a kozmetikum sem hiányozhat a repertoárodból, mivel nagyban mattítja a bőrfelületet - szépen beletapad a krémes alapozóba, és nem engedi elmozdulni.

 

A cikk befejezéseképpen pedig még annyit tanácsolnánk számodra, hogy az általad választott púdert ne ecsettel, hanem inkább puffnival vidd fel az arcodra! Ennek az eszköznek a segítségével ugyanis sokkal alaposabban be tudod majd tapogatni az anyagot a bőrödbe.



Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!