Tippek azoknak, akik a vendéglátás területén keresnek munkát

2024.09.26.

Egyesek szerint nagyon fontos, milyen munkakörben dolgozunk, hiszen csak akkor lehet teljes az életünk, ha azt csináljuk napközben, amit szeretünk. Mások szerint az a lényeges, hogy meglegyen a pénz arra, amire kell, a többi nem számít.

Lehetünk felszolgálók, pincérek, pultosok

 

Nagyon népszerű a veszprémi pincér munkalehetőségek oldala, ami azt mutatja, hogy a vendéglátás területén elsősorban ez az a munkakör, amely iránt a legtöbben érdeklődnek. Nem csoda, hiszen felszolgálóként sokszor nemcsak a jatt lehet a miénk, hanem sok új emberrel is kapcsolatba kerülhetünk.

 

Aki szívesen nyüzsög, szeret társaságban lenni, humoros, de kellő türelemmel és empátiával rendelkezik, annak mindenképp ajánlott tennie egy próbát, és kipróbálnia magát pincér vagy pultos munkakörben.

 

Az is vonzó lehet, hogy a vendéglátósok egyenruhát viselnek, mindig jól öltözöttek. Fehér ing, fekete szoknya vagy nadrág, esetleg kis mellény, no és a kötény az, ami az öltözet része a pincéreknél. Pultosoknál is gyakori a céges póló viselete.

 

A felszolgálók munkája nemcsak izgalmas, pörgős, hanem jól is fizet. Pultosként pedig számos készségünk fejlődhet, ami miatt szintén érdemes e területen elhelyezkedni.

 

Akik a háttérben dolgoznak: szakácsok, konyhai segítők

 

A vendéglátás fent említett területe nem mindenkinek vonzó azonban: azok, akik az introvertáltak táborába tartoznak, nem lennének jó felszolgálók. Ugyanakkor szakácsként vagy konyhai kisegítőként is el lehet helyezkedni!

 

A veszpremallas.hu oldalon ilyen munkalehetőséget is találunk, de az ország más városaiban is nagyon keresik a jó szakembereket. Nem is hinnénk, de a szakácsok akár annyit is kereshetnek, mint egy menő vállalkozás vezetője. És ha még ráadásul imád sütni-főzni is az illető, keresve sem találhat jobb állást!

 

Ismerjük meg önmagunkat!

 

Az előbb felsorolt példákból is látható, hogy csak az találja meg a boldogságot a munkájában, aki jó abban, amit csinál, szereti is csinálni, és meg is fizetik érte. Ahhoz azonban, hogy kiderüljön, mit is kéne igazán végeznünk, ismernünk kell saját magunkat.

 

Aki nyitottabb, beszédesebb, lazább, az menjen olyan helyre, ahol sok ember közt lehet. Aki viszont csendesebb, válasszon olyan munkát, ahol kevés emberrel kell kapcsolatba kerülni, mert neki az alkalmazkodás nehezebben fog menni.

 

Abból is kiindulhatunk álláskereséskor, hogy mi volt a hobbink gyerekkorunkban: a homokozóban gyúrtuk a gombócokat, vagy inkább mi voltunk azok, akik a játék étkészleten szervíroztuk a fából készült süteményeket a kis mackónak?

 

A vendéglátás területén az a szép, hogy számtalan munkalehetőséggel találkozunk, így biztosan megtalálja mindenki azt a munkakört, ami neki testhez álló, és amely megfelel az igényeinek.

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!